Kultura

Sergej Trifunović: Tjentište je sveto mjesto i prirodni fenomen

18.07.2022 | 14:22 Sergej Trifunović: Tjentište je sveto mjesto i prirodni fenomen

Poznati srpski glumac Sergej Trifunović, koji je na OK festu predstavio svoju knjigu „Stovarište“, rekao je da je Tjentište sveto mjesto i jedinstveno područje koje je, uz veliki istorijski značaj, pravi dragulj prirode.

Trifunović je istakao da bi, da je živio u tom vremenu, vjerovatno bio na Sutjesci 1943. godine.

„Za mene je ovo sveto mesto, a druga ravan ovoga je što mi verovatno ne bismo nikada, da se nije desila bitka na Sutjesci, da se partizani ovde nisu skrivali, ja ne znam da li bismo prošli kroz ovo fantastično rajsko naselje. Kada sam bio 2018. nisam mogao sebi da dođem od prirode- od šume, od reke, mirisa“, rekao je Trifunović.

On je izrazio zadovoljstvo što na ovom mjestu postoji jedan ovakav festival.

„Nadam se  da će OK fest da se širi, da se ustali i bude još bolji, ako je to moguće“, rekao je beogradski glumac.

Među publikom OK festa za njegovu autobiografsku knjigu vladalo je veliko interesovanje.

„Fasciniran sam posjećenošću, bilo je predivno, ljudi su slušali i zaista su čuli ono što smo pričali, srce mi je puno“, rekao je Trifunović.

Za knjigu “Stovarište”, Trifunović je na predstavljanju rekao da je nastala iz “crtica”, koje je bilježio na aerodromima i čekaonicama, a publiku je posebno zanimala priča o susretu sa frontmenom “Azre” Džonijem Štulićem u Holandiji 1999. godine.

Na promociji su, uz Trifunovića, govorili doktor književno-istorijskih nauka iz Istočnog Sarajeva  Darko Kovačević i novinar iz Foče Vladimir Pantović.

Za knjigu „Stovarište“ je rečeno da je veoma zanimljiva, a da je njena posebna vrijednost što je ispričana na iskren način, bez trunke sujete.

„Trifunović je osvijetlio sebe iznutra bez zadrške, sa svim svojim vrlinama i manama“, rekao je Pantović.

U knjizi je dosta priča sa snimanja filomova, između ostalog, sa snimanja „Munja“ i „Tuđe Amerike“, o Trifunovićevom boravku u Americi, poznanstvu sa slavnim ličnostima, poput Šon Pena i Stivija Vondera, kao i priča o tome kako nije imao hrabrosti da se upozna sa Marlonom Brandom.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: