Sport

Zahvalnica Zvezdi za redovno učešće na Fudbal frendsu

08.07.2022 | 16:42 Zahvalnica Zvezdi za redovno učešće na Fudbal frendsu

Vitrine Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“, uz brojne trofeje sa domaće i međunarodne fudbalske scene, od danas krasi i zahvalnica opštine Foča koju je predsjedniku kluba Svetozaru Mijailoviću uručio načelnik ove opštine Milan Vukadinović u znak zahvalnosti za neprekidno učešće Zvezdinih omladinaca na turniru Fudbal frends u Foči.

Načelnik optine Foča Milan Vukadinović posjetio je danas Fudbalski klub „Crvena zvezda“ i predsjedniku crveno-bijelih Svetozaru Mijailoviću uručio priznanje.

Nakon prijema u prostorijama Crvene zvezde, Vukadinović je Radio Foči rekao da je to jedini klub, koji je, uz domaću Sutjesku, učestvovao na svih 15 turnira na stadionu kraj Ćehotine.

„Odlučili smo da na ovaj način iz Beograda krenemo, poslije dvije godine pauze, da promovišemo Međunarodni omladinski turnir Fudbal frends, čije 16. izdanje će se održati zadnjeg vikenda jula. Predsjedniku „Crvene zvezde“ Svetozaru Mijailoviću uručili smo zahvalnicu, kao mali znak pažnje, i pozvali ih da i ove godine dođu u Foču, da ponesu i ove godine dobre utiske, da zajedno promovišemo sport, druženje i mladost, sve ono najbolje što Foča može da ponudi“, rekao je Vukadinović.

On je dodao da je tokom proteklih 15 godina bilo čast i zadovoljstvo biti u kontinuitetu domaćin velikom broju klubova iz svijeta i regiona, a posebno Crvenoj zvezdi koja ima veliki broj poštovalaca u samoj Foči i okolini.

Večiti derbi u Foči pred punim tribinama

Izrazio je uvjerenje da će Foča i ove godine biti odličan domaćin.

Predsjednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je Radio Foči da taj klub pridaje važnost ne samo elitnim takmičenjima u kojima učestvuje, već da nastoji da uspostavi saradnju posebno u mlađim selkcijama sa klubovima i gradovima gdje se njeguje fudbalska igra.

„Velika tradicija koja je usposatvljena u Foči je značajna ne samo po tome što se igra fudbal, već i po tome što se mladići druže, sklapaju se prijateljstva, a bogami mnogi su sa tog turnira postali i značajni igrači na našoj i evropskoj sceni. To je podsticaj za svakog mladog momka koji dođe na takav prestižni turnir“, kaže Mijailović.

Marko Grujić, današnji reprezentativac Srbije, na Fudbal frendsu

On ističe da im je bitno da njihovi mladi igrači stiču iskustva u sredinama u kojima Zvezda ima veliki broj pristalica, što je, kako navodi, na neki način vraćanje duga ljudima koji mogu da vide Zvezdin dres u svom gradu.

„U Foči ima dosta pristalica našeg kluba i na taj način se i klub naš afirmiše, a s druge strane i naši navijači znaju da se i na ovaj način misli na njih. Zvezda će aspolutno nastaviti da dolazi u Foču, Zvezda želi da održava, neguje i proširuje ta prijateljstva koja se godinama stiču. Verujem da će današnjom posetom načelnika Foče početi ozbiljnija saradnja i na stručnom i planu razvoja odnosa. Naša omladinska škola ima šta da ponudi mnogim sredinama, iskustva iz Zvezdine škole mogu imati i koristiti stručnjaci koji će raditi sa decom u Foči“, rekao je Mijailović.

Crvena zvezda, pobednik prvog Fudbal frendsa 2005.

On je napomenuo da je u Foču dolazio sedamdesetih godina kao učesnik Partizanske olimpijade i da i danas pamti iskustva koja je stekao na obalama Drine i Ćehotine.

Predsjednik najtrofejnijeg srpskog kluba zahvalio se načelniku Vukadinoviću na priznanju za koje je naveo da će dodatno produbiti saradnju Zvezde i Foče.

Uz opštinu Foča, organizator Fudbal frendsa je istoimena asocijacija iz Beograda, čiji predsjednik Zoran Avramović najavljuje da se i ove godine može očekivati srdačan susret prijatelja lopte.

Sa jednog od turnira u Foči

„Najvažnije je da se u Foči nastavlja taj projekat u kojem grad pokazuje svoju srdačnost i ostaje ono što je uvijek bio- važan cenatr omladinskog fudbala u ovom dijelu Evrope. I ove godine imaćemo lijepu priču na našem okruglom stolu pod nazivom „Fudbal- most prijateljstva“, promovisaćemo i monografiju pod tim imenom“, naveo je Avramović.

On je dodao da je današnji čin u Fudbalskom klubu Crvena zvezda pokazao da se u Beogradu zna za turnir u Foči i da se poštuje.

Intervencija Strahinje Pavlovića, današnjeg reprezentativca Srbije, na meču sa Željom u Foči

„Način na koji je predsjednik kluba Svetozar Mijailović dočekao načelnika opštine Milana Vukadinovića pokazuje da je zaista Foča uradila mnogo, da je proteklih 15, odnosno 17 godina, jer smo imali pauzu, bilo lijepih 17 godina zajedničke plovidbe i nadam seda će ta plovidba trajati i dalje. Ovo što smo danas doživjeli, drago mi je što sam iz Foče, jer sam vidio da je predsjednik Mijailović bio dobro pripremljen za sve što je rekao i pokazao i to nam daje za pravo da trebamo da nastavimom da radimo u tom smjeru“, rekao je Avramović.

Rade Krunić, današnji prvotimac Milana i reprezentativac BiH, na Fudbal frendsu

Nakon dvije godine pauze, zbog epidemije virusa korona, prijatelji lopte okupiće se ovog ljeta 16. put u Foči.

Međunarodni omladinski turnir Fudbal frends održaće se na Gradskom stadionu od 29. do 31. jula, a učestvovaće osam ekipa uzrasta do 17 godina iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, BiH i Republike Srpske.

Mreža fudbalskih prijatelja svake godine se širi, pa će tako uz dosadašnje učesnike Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Rijeku, Željezničar i Sutjesku, prvi put nastupiti Akademija Pandev iz Strumice u Makedoniji i banjalučki Borac.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: