Kultura

Solistički koncert Nataše Mijović

18.06.2022 | 15:07 Solistički koncert Nataše Mijović

Povodom Svjetskog dana muzike, u utorak 21. juna sa početkom u 19.30, u atrijumu Muzeja „Stare Hercegovine“ biće održan solistički koncert na gitari, naše sugrađanke Nataše Mijović.

Gošća koncerta je pijanistkinja Nadežda Mastilo, učenica 2. razreda Srednje muzičke škole iz Trebinja.
Program koncerta čine kompozicije iz epohe baroka, klasicizma i romantizma.
Mijovićeva je rođena 2003. godine u Foči, gdje je završila Osnovnu muzičku školu, a potom i Srednju muzičku školu „Trebinje“, u klasi profesora Gorana Perišića. Tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja osvajala je brojne nagrade na takmičenjima i festivalima u disciplini solo gitara, počev od Republičkog takmičenja, preko internacionalnih festivala u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Bijeljini i Crnoj Gori. Istakla se i iz uporednog klavira na takmičenjima u Novom Sadu i Smederevu. Takođe, pohađala je masterklasove i seminare gitare kod Vojislava Ivanovića, Đanija Šehua, Danijela Cerovića, Pabla Menendeza…
Učestvovala je u velikom broju javnih nastupa, internih časova i koncerata, kao i na projektu „Muzički dijalog za 10“ Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, u kojoj planira nastaviti obrazovanje u klasi profesora Danijela Cerovića, na odsjeku gitare.
Koncert organizuje Muzej „Stare Hercegovine“, a ulaz je slobodan.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: