Kultura

Predstava „Sinovi umiru prvi“ pred publikom u Foči

14.06.2022 | 11:05 Predstava „Sinovi umiru prvi“ pred publikom u Foči

U okviru akcije „Narodno sa narodom“, koju organizuje Narodno pozorište Republike Srpske pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, u Gradskom pozorištu Foča 18. juna biće izvedena predstava „Sinovi umiru prvi“.

Komad rađen po tekstu Mate Matišića, u režiji Marka Misirače, postavljen je na scenu nacionalnog teatra Srpske 2016. godine.

Radnja predstave odvija se u okolini Banjaluke, a Matišićev komad u banjalučkoj verziji i dalje, kako zapisuje dramaturg Ivan Velisavljević, čuva emotivnost, humor i vještu kompoziciju originala, uz nastojanje da gledaoce primora na razmišljanje o ideološkim temeljima i o ludilu ekonomije mržnje i smrti.

Uloge tumače: Dragoslav Medojević, Nataša Ivančević, Aleksandar Stojković, Miljka Brđanin, Boško Đurđević, Goran Jokić, Ljubiša Savanović, Zlatan Vidović, Svetlana Popović, Đorđe Marković, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Zoran Stanišić.

Iz pozorišne kuće od republičkog značaja navode da realizaciju projekta „Narodno sa narodom“ namjeravaju nastaviti kao dugoročno razvijanje pozorišnog života u Republici Srpskoj.

Predstava počinje u 20.00 časova, ulaz je slobodan.

Besplatne karte mogu se preuzeti u Info centru Turističke organizacije opštine Foča radnim danima 8.00-16.00 časova.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: