Obrazovanje

OŠ „Sveti Sava“: Obilježen Dan učeničkih postignuća, đak generacije Miša Dobrota

09.06.2022 | 16:34 OŠ „Sveti Sava“: Obilježen Dan učeničkih postignuća, đak generacije Miša Dobrota

Kulturno-zabavnim programom u fočanskom Gradskom pozorištu đaci i nastavnici Osnovne škole „Sveti Sava“ obilježili su Dan učeničkih postignuća. Najuspješnijima su dodijeljene Vukove diplome, kao i nagrade za dobre rezultate koje su ostvarili na takmičenjima u protekloj školskoj godini.

Među vukovcima je i Miša Dobrota, koja je proglašena đakom generacije. Tokom devetogodišnjeg školovanja, pored odličnih ocjena u đačkoj knjižici,  istakla se i na brojnim republičkim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike, srpskog i francuskog jezika.

Dobro poznavanje matematičkih operacija donijelo joj je i plasman na Juniorsku matematičku olimpijadu BiH. Kaže da se trud tokom nastavnih i vannastavnih aktivnosti isplatio.

-Osnovno školovanje pamtiću po lijepom druženju, nastavnicima i učiteljima. Bilo je dosta nagrada i zadovoljna sam postignutim rezultatima. Upisaću gimnaziju, jer još uvijek nisam odlučila čime ću da se bavim nakon srednje škole. Smatram da u naredne četiri godine školovanja mogu da odlučim čemu ću se posvetiti-rekla je Dobrota.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Jelena Čančar kaže da protekla školska godina zbog pandemije virusa korona nije bila jednostavna, ali da su učenici uprkos svemu ostvarili odlične rezultate.

-Ove godine imamo osam dobitnika Vukove diplome i to govori da je riječ o dobroj generaciji učenika, jer da bi neko dobio tu diplomu treba da ima sve petice od prvog do devetog razreda, primjerno vladanje i da se istakne u vannastavnim aktivnostima i to je vrijedno pohvale-rekla je Čančareva.

Ona je istakla i pohvalila odlične rezultate koje su učenici ostvarili na takmičenjima.

-Iako zbog pandemije nisu imali veće pripreme, dodatnu nastavu i sekcije, učenici su kao i svake godine na svim takmičenjima ostvarili dobre rezultate. Na Republičkom takmičenju iz matematike Miša Dobrota je bila treća, neki učenici su ostvarili plasman do šestog mjesta i sve su to dobri rezultati-naglasila je Čančareva.

Raskošan talenat i rezultate koje su postigli kroz različita takmičenja i školske sekcije na sceni Gradskog pozorišta pokazali su učenici od prvog do devetog razreda centralne škole i područnih odjeljenja.

Fotografije ustupio “Foto M”.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: