Vijesti

Neradni dani 1. 2, i 9. Maj

29.04.2022 | 15:23 Neradni dani 1. 2, i 9. Maj

Povodom republičkih praznika, Međunarodnog praznika rada i Dana pobjede nad fašizmom, neradni dani u Srpskoj biće 1. i 2. maj, odnosno nedjelja i ponedjeljak, te 9. maj, ponedjeljak.

Iz Ministarstva uprave i lokalne uprave Srpske saopšteno je da su ovi dani neradni u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske.

– U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti-navodi se u saopštenju.

Zanatsko-preduzetnički, uslužni i trgovinski objekti na području opštine Foča u dane republičkih praznika 1. i 9. maja neće raditi, dok će 2. maja raditi skraćeno od 7.00 do 12.00 časova.

U dane praznika, 1. i 9. maja, u vremenskom periodu od 7.00 do 11.00 časova, dozvoLjena je proizvodnja hLjeba i prodaja u objektima za proizvodnju i prodaju pekarskih proizvoda. U istom vremenskom periodu radiće cvjećare i prodavnice pogrebne opreme, ranije je saopšteno iz lokalne uprave.

UgostiteLjski objekti prazničnim danima radiće u redovnom radnom vremenu, dok će benzinske pumpe moći da prodaju samo gorivo.

Prema rasporedu radnog vremena apoteka, koje će za praznike  raditi u vremenskom periodu od 8.00 do 14.00 časova, na Međunarodni praznik rada dežurna apoteka biće „Moja apoteka“, 2. maja će raditi Apoteka „Foča“, a 9. maja „Crvena apoteka“.

Prema istom rasporedu apoteke će raditi putem pripravnosti od 14.00 do 8.00 časova narednog dana.

Izvor: Radio Foča

 

Podijelite vijest: