Vijesti

Uhapšen zbog nanošenja tjelesnih povreda policajcu

31.07.2020 | 12:09 Uhapšen zbog nanošenja tjelesnih povreda policajcu

Policija u Foči uhapsila je dvadesetogodišnjeg Fočaka R.V, koji je osumnjičen za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

R.V. je uhapšen prošle noći oko 1,00 čas u Ulici Maka Dizdara.

Policija je, nakon što joj je oko 20 minuta iza ponoći prijavljeno narušavanje javnog reda i mira od strane više lica, uručila prekršajne naloge za četiri lica za prekršaj tuča i fizički napad.

Prilikom preduzimanja zakonskih radnji protiv lica I.S, J.I, I.F. i R.P, R.V. je ometao i sprečavao policijske službenike u vršenju službene radnje i nije  postupio po zakonito izdatom naređenju policijskih službenika.

Uputio je ozbiljne prijetnje po život i tijelo, a potom je nanio tjelesne povrede policijskom službeniku Policijski stanice Foča, nakon čega je  lišen slobode, navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje koji se usmeno saglasio da  policijski službenici preduzmu mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv  R.V. nadležnom tužilaštvu biće podnesen  izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. 

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: