Sport

Šah: Dva zlata i tri bronze za fočanske šahiste na Prvenstvu Srpske

19.04.2022 | 16:22 Šah: Dva zlata i tri bronze za fočanske šahiste na Prvenstvu Srpske

Fočanski šahisti, članovi Omladinskog šahovskog kluba „9. januar“ osvojili su pet medalja- dva zlata i tri bronze, na 29. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u Banji Dvorovi kod Bijeljine.

U konkurenciji rekordnog broja takmičara, ukupno 162, titulama prvaka Republike Srpske okitile su se Fočanke Miljana Golubović, u kategoriji do 18 godina, te Sofija Mimić, uzrast do 14 godina.

Golubovićevoj je ovo četvrta titula prvaka Srpske, uz dvije vicešampionske, dok je Mimićeva drugi put u zadnje tri godine najbolja među mladim šahistikinjama Srpske.

Uz dvije zlatne, fočanski šahisti iz Banje Dvorovi donijeli su i tri bronzane medalje, čime su još jednom potvrdili da su jedan od najboljih šahovskih klubova u Srpskoj.

Bronze su osvojile Renata Kalajdžić, kategorija do 18 godina, Anđela Ivanović, do 16, i Sara Sokolović, do 10 godina.

Na Prvenstvu Republike Srpske iz Foče je učestvovalo ukupno 16 takmičara, a uz pet koji su osvojili medalje, na Prvenstvu BiH vjerovatno će, na osnovu plasmana, a što će naknadno biti odlučeno, pravo nastupa steći još nekoliko njih.

Prvenstvo BiH igraće se u Neumu od 12. do 15. maja.

Fočanski OŠK „9. januar“ nastao je iz šahovske sekcije Osnovne škole „Veselin Masleša“, koju vodi vjeroučitelj Radan Mimić, a koju su nastavili da pohađaju i učenici koji su završili osnovno obrazovanje.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: