Sport

Vaskršnji turnir na Avinom brdu nakon dvije godine pauze

15.04.2022 | 15:52 Vaskršnji turnir na Avinom brdu nakon dvije godine pauze

Omladina iz naselja Prevrać organizovaće, nakon dvije godine pauze, na terenu na Avinom brdu peti Vaskršnji turnir u malom fudbalu.

Turnir će se održati na Vaskrs, u nedjelju 24. aprila, a u toku je prijava ekipa, koje će brojati po četiri igrača u polju i golmana.

Prethodne dvije godine nije bilo Vaskršnjeg turnira zbog epidemije virusa korona, a organizatori se nadaju da će ove godine premašiti broj od 16 ekipa, koliko ih je bilo na posljednjem turniru.

Organizatori se se zahvalili opštini koja je ovih dana popravila put do Avinog brda i izletišta Dub. Put je proširen, nasut tamponom i uvaljan, tako da je mjesto odigravanja turnira sada mnogo pristupačnije.

Nagradni fond Vaskršnjeg turnira zavisiće od broja učesnika, a kotizacija po ekipi je 50 KM.

Turnir će imati i dobrotvorni karakter, jer će se tokom takmičenja prikupljati sredstva za izgradnju spomenika poginulim borcima Prevraća na Dubu.

Prijave traju do 23. aprila, a primaju se na broj telefona 065/039 992.

Turnir će početi u 11,30 časova.

Teren na Avinom brdu, nekada džombasta ledina, prije tri godine je zahvaljujući entuzijazmu mještana i finansijskoj podršci Ministarstva sporta Republike Srpske pretvoren u pravo fudbalsko igralište.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: