Sport

„Drinska avantura“: Trebinjac i Lozničanka pobjednici biciklističke trke

25.07.2020 | 14:24 „Drinska avantura“: Trebinjac i Lozničanka pobjednici biciklističke trke

Trebinjac Petar Spaić drugu godinu za redom pobjednik je biciklističke trke od Miljevine do Foče, koja je vožena danas u okviru turističko-zabavne manifestacije „Drinska avantura“, u organizaciji Omladinskog pokreta Foča.

Trebinjac Petar Spaić drugu godinu za redom pobjednik je biciklističke trke od Miljevine do Foče, koja je vožena danas u okviru turističko-zabavne manifestacije „Drinska avantura“, u organizaciji Omladinskog pokreta Foča.

Prethodno je desetak biciklista iz Foče, Trebinja, Banjaluke i Loznice uživalo u  rekreativnoj vožnji bicikala od Foče, preko Pješčanih piramida, do Miljevine, odakle su se u trci dugoj oko 14 kilometara takmičili za novčane nagrade.

-Za razliku od prošle godine, ove godine je bila malo jača konkurencija. Do cilja smo vozili zajedno i bilo je neizvjesno. Iako bicikl koji vozim nije namijenjen za vožnju na asfaltu, već za brdske trke, uspio sam da budem prvi i ove godine- rekao je Spaić, koji je državni vicešampion u biciklizmu i član Biciklističkog kluba „Mostar“.

Njegov kolega iz kluba Trebinjac Miloš Bodiroga osvoji je drugo mjesto, dok je član Kluba brdskog biciklizma „Foča tur“ Radomir Pejović do cilja stigao treći.

-Rijetko vozim ovakve trke, jer se takmičim u brdskom biciklizmu. Konkurencija je bila jaka, a Fočaci imaju dobre bicikliste i siguran sam da bi mogli biti u vrhu biciklizma. Ovdje sam prvi put i naročito mi se svidjela rekreativna vožnja od Foče, preko Pješčanih piramida. Ukoliko mi klubske obaveze dozvole i naredne godine ću doći u Foči, najviše zbog dobrog druženja i zanimljivih predjela- rekao je Bodiroga.

U neizvjesnoj vožnji do samog kraja trke, u konkurenciji dama, prva do cilja stigla je Anđela Kojić iz Loznice, ispred Banjalučanke Anastasije Ćorović.

„Drinska avantura“ nastavlja se danas u 18.00 časova, na ušću Ćehotine u Drinu, kada će ljubitelji ribolova moći da učestvuju u „Ribolovačkoj priči“, maloj školi ribolova i akciji poribljavanja Drine.

Odlukom Štaba za vanredne situacije opštine Foča, usljed pogoršane epidemiološke situacije, odgođena je ovogodišnja regata rijekom Drinom koja je trebalo da bude održana sutra.

Manifestaciju su podržali Opština Foča, humanitarna organizacija Katolički servis pomoći (CRS) i USAID-ov projekat PRO-Budućnost.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: