Vijesti

Odlaskom doktora Čančara Foča izgubila izvrsnog ljekara i velikog čovjeka

25.07.2020 | 10:38 Odlaskom doktora Čančara Foča izgubila izvrsnog ljekara i velikog čovjeka

Ugledni fočanski doktor Nebojša Čančar, koji je juče iznenada preminuo u 62.godini, biće sahranjen danas u 14.00 časova na gradskom groblju Božovac.

Ugledni fočanski doktor Nebojša Čančar, koji je juče iznenada preminuo u 62.godini, biće sahranjen danas u 14.00 časova na gradskom groblju Božovac.

Rođen je 8.januara 1959.godine u Goraždu. Medicinski fakultet završio je u Sarajevu 1985.godine. Maja iste godine počinje da radi u fočanskom Domu zdravlja. Čitav radni vijek proveo je u ovoj zdravstvenoj ustanovi, gdje je, između ostalog, radio kao načelnik Antituberkuloznog dispanzera, zatim doktor porodične medicine i konsultant pneumoftiziološke zdravstvene zaštite. Komora doktora medicine Republike Srpske dodijelila mu je 2009.godine nagradu za izuzetan rad u  primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Doktor Čančar važio je za jednog od najboljih pulmologa u Foči, a svojim znanjem, posvećenošću, toplinom i savjetima zavrijedio je poštovanje kompletnog kolektiva Doma zdravlja Foča, svih kolega iz Foče, širom Republike Srpske i regiona, kao i sugrađana o čijem je zdravlju nesebično brinuo.

Dugogodišnje iskustvo ljekara bilo je protkano stručnošću, profesionalizmom, ali i nježnošću, pažnjom i očinskim odnosom prema svakom pacijentu.

Tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata doktor Nebojša Čančar bio je na velikom zadatku pružanja pomoći ranjenim borcima i civilnom stanovništvu. Sve godine rata proveo je na liniji sa borcima. Odlikovan je Ordenom krsta milosrđa za požrtvovanje i hrabrost u njezi ranjenika za vrijeme oružane borbe u odbrani Republike Srpske, kao i dugogodišnji rad u liječenju pacijenata i veliki doprinos u razvoju zdravstvenog sistema Srpske.

Odlaskom doktora Čančara Foča je izgubila izvrsnog ljekara, velikog čovjeka i nesebičnog prijatelja i druga.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: