Noćnom vertikalnom trkom počela „Drinska avantura“

25.07.2020 | 10:08 Noćnom vertikalnom trkom počela „Drinska avantura“

Noćnom vertikalnom trkom večeras je u Foči počela dvodnevna turističko-zabavna manifestacija „Drinska avantura“, koju organizuje Omladinski pokret Foča.

Noćnom vertikalnom trkom večeras je u Foči počela dvodnevna turističko-zabavna manifestacija „Drinska avantura“, koju organizuje Omladinski pokret Foča.

Tridesetak takmičara iz Foče, Ustikoline i Trebinja trčalo je od Gradskog trga do Planinarskog doma „Zabrana“, a prvi kroz cilj prošao je Trebinjac Petar Spaić, drugi je bio Kemal Šahović iz Ustikoline, dok je Fočak Dejan Vrećo bio trećeplasirani.

-Trčanjem se bavim rekreativno, a inače sam seniorski vicešampion BiH u biciklizmu. Organizacija trke je odlična, kao i staza. Za mene je trka bila i suviše kratka, ali ipak naporna. Uspon je velik i mora dosta brzo da se trči. Do cilja mi je trebalo oko deset i po minuta- rekao je Spaić nakon trke.

U konkurenciji djevojaka najbrža je bila četrnaestogodišnja članica Atletskog kluba „Sutjeska“ Katarina Tupeša.

-Treniram dvije godine i ovo je za mene bila posebna trka, jer prvi put trčim do Planinarskog doma. Trka je bila naporna zbog velikog uspona i mnogo će mi značiti ovo iskustvo u nastavku bavljenja atletikom- rekla je Tupeša.

„Drinska avantura“ se nastavlja sutra od 8.00 časova, kada će ljubitelji biciklizma moći da uživaju u rekreativnoj  vožnji bicikala od Foče, preko Pješčanih piramida, do Miljevine, odakle će se do Foče takmičiti za novčane nagrade.

Istog dana, u 18.00 časova, na ušću Ćehotine u Drinu, ljubitelji ribolova moći će da učestvuju u „Ribolovačkoj priči“, maloj školi ribolova i akciji poribljavanja Drine.

Odlukom Štaba za vanredne situacije opštine Foča, usljed pogoršane epidemiološke situacije, odgođena je ovogodišnja regata rijekom Drinom koja je bila planirana u okviru manifestacije „Drinska avantura“.

Manifestaciju su podržali Opština Foča, humanitarna organizacija Katolički servis pomoći (CRS) i USAID-ov projekat PRO-Budućnost.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: