Sport

Stonoteniseri igrali u čast Dragana Zečevića Zeke

17.01.2022 | 13:04 Stonoteniseri igrali u čast Dragana Zečevića Zeke

Stonotenski klub Perućica organizovao je u Sportskoj sali „Partizan“, osmi Memorijalni turnir Dragan Zečević Zeka, na kojem su se stonoteniseri takmičili u kategoriji seniora, juniora i rekreativaca.

U kategoriji seniora prvo mjesto zauzeo je Damjan Marković, druga je bila Snežana Marković a treći Ognjen Pavlović.

U kategoriji juniora prvo mjesto zauzela je Magdalena Vuković, drugo Marko Ristanović a treće Jovana Zečević.

Među rekreativcima najbolji su bili Boško Drakul, koji je zauzeo prvo mjesto, te Luka i Rade Miletić koji su se plasirali na drugo, odnosno treće mjesto.

Turnir je ove godine organizovan skromnije zbog nepovoljne epidemiološke situacije, kaže trener u Stonoteniskom klubu Perućica Nada Kujundžić: „Turnir je trebao biti održan u Sportskoj dvorani kao i ranijih godina. Međutim dosta učesnika je otkazalo učešće zbog epidemije virusa korona a i dosta naših članova je prehlađeno. Odlučili smo se da ove godine organizujemo interni turnir za stonotenisere iz kluba. Išli smo na groblje, zapalili svijeće i prisjetili se Drgana Zečevića Zeke“.

Dragan Zečević Zeka jedan je od najtrofejnijih trenera u Stonoteniskom klubu Perućica. Potvrda za to došla je 1987. godine kada su stonoteniserke osvojile drugo mjesto na Evropskom kupu „Nensi Evans“. Jedna od njih, Nada Kujundžić, prisjeća se rada sa Zekom, te ističe kako je on prije svega bio dobar čovjek ali i dobar trener. „Uvijek je teško raditi sa djevojkama i djevojčicama kao trener, to znam iz ličnog iskustva. Zeka je prije svega bio dobar čovjek, pa onda dobar trener i uvijek je znao kako da se na najbolji način ophodi prema nama. Nikada nije vikao. I kada smo griješile znao je mirnim tonom da nam objasni sve što nam je potrebno kako bi ispravili grešku.  Kada organizujemo ovaj turnir uvijek se sjećamo lijepih trenutaka sa putovanja, turnira i treninga. Njegovo ime je ostalo duboko urezano i Zeke se rado sjećaju svi, ne samo u Foči nego i širom Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije. Svima je ostao u sjećanju kao divan čovjek, a izuzetan trener i sportski radnik.“

Memorijalni turnir Dragan Zečević Zeka ranijih godina igrao se u prvoj sedmici januara,a njegovu organizaciju pratilo je i „Veče stonog tenisa“. Kako kaže Kujundžićeva, od ove godine turnir će se igrati polovinom januara, jer je to termin koji omogućava bolju organizaciju turnira sa više učesnika, ne samo iz Foče već iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: