Obrazovanje

Đorđe Milanović đak generacije SŠC Foča

09.06.2020 | 20:18 Đorđe Milanović đak generacije SŠC Foča

Gimnazijalac Đorđe Milanović proglašen je za đaka generacije u Srednjoškolskom centru u Foči.

U konkurenciji za đaka generacije, pored Đorđa, bili su još i Dejan Stanković, Anđela Kapuran, Andrej Davidović i Zorana Tešović. Prosjek ocjena 5.00 tokom četvorogodišnjeg školovanja i diploma „Vuk Karadžić“ Đorđu su osigurale da ponese ovu zavidnu titulu.

„Konkurencija je bila velika. Svi moji drugovi koji su bili nominovani za đaka generacije su odlični učenici tokom cijelog školovanja, a postigli su i velike uspjehe na brojnim takmičenjima. Čast mi je da sam proglašen za đaka ovako uspješne generacije“, rekao je Milanović.

Tokom srednjoškolskog školovanja Đorđe je postigao uspjehe na takmičenjima iz matematike, fizike i informatike. „Najviše uspjeha sam imao iz informatike gdje sam svake godine bio učesnik državnih takmičenja. Nažalost, zbog trenutne situacije ovogodišnja takmičenja nisu održana“, kaže Đorđe.

Školovanje planira nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Za upis na ovaj fakultet, za koji tradicionalno vlada veliko interesovanje najboljih đaka iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, izuzetno će mu pomoći „Vukova diploma“ kao i odličan uspjeh i znanje iz fočanske gimnazije.

Đorđe Milanović proglašen je i za đaka generacije nakon osnovnog obrazovanja u školi „Veselin Masleša“.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: