Sport

Kastel u četvrtfinalu- večeras rasplet u grupama

27.12.2021 | 11:50 Kastel u četvrtfinalu- večeras rasplet u grupama

Šestog, pretposlednjeg dana grupne faze takmičenja, na Novogodišnjem turniru u malom fudbalu u Foči odigrano je sedam utakmica, nakon kojih je samo poznato da je nikšićki Kastel, uz ekipu iz Nevesinja, koja je to uradila ranije, izborio plasman u četvrtfinale.

Kastel je sinoć odigrao dvije utakmice i u obje je zabilježio pobjede- u derbiju grupe C protiv Portusa 3:1 i protiv Sport sumplemenata 6:1. Nikšićani imaju maksimalan učinak od četiri pobjede i sa prvog mjesta idu dalje.

Na drugom mjestu u ovoj grupi trenutno je Portus koji ima dvije pobjede, po jedan neriješen meč i poraz uz gol razliku 12:5, dok teorijsku šansu da ga pretekne ima CHS šop (gol razlika 6:10) koji večeras igra protiv Sport suplemenata i potrebna mu je pobjeda od 11 golova razlike.

Dvije pobjede sinoć je ostvarila i druga ekipa iz Nikšića KMF Trebjesa, protiv STR Čančar 3:0 i Popovog Mosta 11:0, ali će morati da sačeka večerašnji rasplet u grupi, jer dva meča ima da odigra E-sport iz Istočnog Sarajeva i jedan Neimari iz Novog Goražda.

Neimari su sinoć bili ubjedljivi protiv ekipe Dijamant 11:1.

Između Trebjese, E-sporta i Neimara napravio se krug (Trebjesa je bila bolja od E-sporta, E-sport od Neimara, a Neimari od Trebjese), pa će ako E-sport i Neimari večeras zabilježe pobjede odlučivati gol razlika.

U grupi A, Kroasan je sinoć savladao Autocentar Gacko sa 7:0, ali će da strepi večeras i čeka ishod utakmice Ike Brod-MDM vin Nevesinje. Nevesinjci sigurno idu u četvrtfinale, a ekipi Ike Brod potreban je bar bod da bi prošli grupu.

U grupi B, Stakorina je sinoć savladala STR Ris sa 3:2, čime je napravila veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Izjednačena je na tabeli sa Risom, obje ekipe imaju po dvije pobjede i poraz, a večeras se sastaju Stakorina-Đomiks i Plužine-Ris.

Trenutno su prve Plužine sa sve tri pobjede.

Grupna faza završava se večeras. Sutra su četvrtfinalne utakmice, polufinala u srijedu, a meč za treće mjesto i finale u četvrtak, 30. decembra.

Raspored večerašnjih utakmica:

17,30 E-sport  Istočno Sarajevo – Popov Most,

18,10 Autocentar MV Gacko – Istvič,

18,50 Plužine- STR Ris,

19,30 E-sport Istočno Sarajevo – Dijamant,

20,10 Ike Brod – MDM vin Nevesinje,

20,50 FK Stakorina – Đomiks,

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: