Sport

Novogodišnji turir počeo pred punim tribinama

21.12.2021 | 11:57 Novogodišnji turir počeo pred punim tribinama

Novogodišnji turnir u malom fudbalu u Foči počeo je pred punim tribinama Gradske dvorane i već prvog dana je, na radost ljubitelja fudbala, donio kvalitetnu i uzbudljivu igru.

Dalibor Pudar iz ekipe “MDM vin” iz Nevesinja, koju čine igrači Kluba malog fudbala “Nevesinje”, oduševljen je ambijentom i uslovima za igru u fočanskoj dvorani.

“Ima dosta ekipa, odlična konkurencija, mi smo došli da se družimo, pa vidjećemo. U prvoj utakmici kockice su se poklopile, pa smo zabilježili ubjedljivu pobjedu, mada nije tako izgledalo na terenu”, kaže Pudar, čija je ekipa u prvom kolu savladala fočanski “Istvič” sa 6:1.

Sastav “E-sport” iz Istočnog Sarajeva već na startu takmičenja pokazao je da je jedan od favorita za osvajanje novogodišnjeg pehara u Foči, savladavši “Neimare” iz Novog Goražda sa ubjedljiviv 5:0.

Slobodan Elez, član “E-sporta” kaže da im je čast da učestvuju na ovako kvalitetnom takmičenju.

“Prvi utisci su odlični, došlo je dosta ekipa, vidimo da ima internacionalaca iz Crne Gore. Drago nam je što nas ljudi smatraju favoritima, ali bićemo oprezni jer ima dosta dobrih ekipa. I mi u ekipi imamo par reprezentativaca BiH, što će vjerovatno biti spektakl za publiku”, rekao je Elez.

Turnir je otvorio načelnik opštine Milan Vukadinović, istakavši da je ovo fudbalsko takmičenje vratilo stari sjaj i izrazivši očekivanje da će ovo biti najbolji Novogodišnji turnir do sada.

“Pored fočanskih, tu su ekipe iz Gacka, Nevesinja, Rogatice, Istočnog Sarajeva, Novog Goražda, Čajniča, bratske Crne Gore- iz Nikšića i Plužina, tako da, kako samim kvalitetom, tako i brojem učesnika, turnir je već opravdao naša očekivanja. Nadam se da ćemo uspjeti da ga pretvorimo u regionalnu priču, što već jeste, a mislim da možemo da ga dignemo na mnogo visočiju ljestvicu”, rekao je Vukadinović.

Novogodišnji turnir, koji je dio manifestacije “Zima u Foči” i na kojem učestvuje 21 ekipa, trajaće do 30. decembra, za kada je zakazano veliko finale.

Organizatori su opština Foča i opštinski Sportski savez.

Rezultati 1. kola:

Ris-Rađen Rogatica 2:0,

MDM vin Nevesinje-Istvič 6:1, 

Ike Brod-Auto centar MV Gacko 4:2,

E-Sport Istočno Sarajevo – Neimari Novo Goražde 5:0,

CHS Šop – Portus 2:2 i

STR Čančar-Popov Most 2:2.

Utakmice drugog kola na rasporedu su danas, a sastaju se:

19,00 KMF Kastel Nikšić – CHS Šop

19,40 KMF Trebjesa Nikšić – Dijamant,

20,20 FK Stakorina Čajniče – DOO Rađen Rogatica,

21,00 Plužine – Đomiks,

21,40 Kroasan – Istvič,

22,20 UG Miljevina – Sport suplementi

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: