Sport

Izuzetno kvalitetne ekipe iz Srpske i Crne Gore nagovještavaju nikad zanimljiviju borbu za novogodišnji pehar

20.12.2021 | 12:57 Izuzetno kvalitetne ekipe iz Srpske i Crne Gore nagovještavaju nikad zanimljiviju borbu za novogodišnji pehar

Veliki broj učesnika od kojih je gotovo polovina “sa strane” i njihovi izuzetno kvalitetni sastavi nagovještavaju uzbudljiv Novogodišnji turnir u malom fudbalu, koji danas počinje u Gradskoj dvorani u Foči.

Organizatori turnira, a to su opštinski Sportski savez i lokalna uprava, potrudili su se da animiraju veliki broj učesnika, tako da će publika u Foči deset dana uživati u okršajima kako aktivnih fudbalera, među kojima ima i reprezentativaca BiH i Crne Gore u malom fudbalu, kao i prvotimaca “Sutjeske”, tako i rekreativaca.

Od 21 ekipe, 12 je iz Foče, a devet “sa strane” i to tri iz Crne Gore, od kojih dvije iz Nikšića i jedna iz Plužina, te po jedna iz Istočnog Sarajeva, Gacka, Nevesinja, Čajniča, Rogatice i Novog Goražda.

Učesnici su raspoređeni u četiri grupe, a član Organizacionog odbora Nikola Mojović kaže da su nosioci prilikom žrebanja bile ekipe koje se smatraju “favoritima na papiru”.

„To su “Ike Brod”, pobjednik ovogodišnjeg Memorijala “Ratko Rade Šobot”, “Portus” kojeg čine fudbaleri “Sutjeske”, “Plužine”, kao dugogodišnji učesnik turnira u Foči, te ekipa “E-Sport” iz Istočnog Sarajeva za koju nastupaju reprezentativci BiH. Ali oni su samo “favoriti na papiru”, jer su i ostale ekipe sastavljene od prekaljenih fudbalera i velikih majstora sa loptom, tako da će turnir biti neizvjestan i kako se očekuje izuzetno kvalitetan”, istakao je Mojović.

Predsjednik Organizacionog odbora Duško Rašević podsjeća da se Novogodišnji turnir nekoliko godina nije održavao, a da je obnovljen na inicijativu načelnika opštine Milana Vukadinovića.

„Želja nam je da ovaj turnir preraste u regionalni turnir, koji će okupiti sve najbolje ekipe iz regiona,odnosno iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, odnosno BiH, a ove godine smo uspjeli da dovedemo šest ekipa iz Hercegovine i Sarajevsko-romanijske regije, te tri iz Crne Gore. Turnir će trajati deset dana, do 30. decembra, i sigurno je da će građani moći da uživaju u novogodišnjoj fudbalskoj čaroliji“, naveo je Rašević.

Uz seniorski, organizovano je i više turnira za mlađe uzraste od 2007. do 2013. godišta, a među brojnim nagradama za djecu i dvije specijalne- dresovi Rada Krunića iz italijanskog „Milana“ i Vladana Danilovića iz portugalskog „Nasionala“.

„To su naši dugogodišnji igrači, koji su ponikli u „Sutjesci“ i koji nas nisu zaboravili i prate nas na svim manifestacijama. I sada su učestvovali i novčano i sa nagradama u vidu dresova, tako da im se ovom prilikom zahvaljujem što su odvojili dio vremena da se posvete turniru i da budu njegov dio“, rekao je član Organizacionog odbora Dejan Rašević.

Prva utakmica seniora igra se od 19.00 časova, a svečano otvaranje je oko 20.15 časova. Utakmice mlađih kategorija počinju u 16,15 časova.

Novogodišnji turnir imaće i dobrotvorni karakter jer će se skupljati sredstva za kupovinu novogodišnjih poklona za korisnike Udruženja osoba sa teškoćama u razvoju „Tračak nade“.

U dvorani će biti postavljena kutija za ostavljanje priloga.

Raspored i satnica utakmica prvog dana turnira:

19.00 RIS /Foča/ – D.o.o. „Rađen“ /Rogatica/

19.40 MDM „WWIN“ /Nevesinje/ – Istvič /Foča/

20.20 Ike Brod /Foča/ – Autocentar MV /Gacko/

21.00 E-Sport /Istočno Sarajevo/ – Neimari /Novo Goražde/

21.40 CHS Šop /Foča/– Portus /Foča/

22.20 STR „Čančar“ /Foča/ – Popov Most /Foča/

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: