Vijesti

Zabranjeno izvođenje muzike uživo

17.07.2020 | 15:52 Zabranjeno izvođenje muzike uživo

Opštinski štab za vanredne situacije donio je danas doluku kojom se, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, zabranjuje izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima i rafting kampovima.

Opštinski štab za vanredne situacije donio je danas doluku kojom se, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, zabranjuje izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima i rafting kampovima.

Na sastanku Kriznog štaba navedeno je da broj zaraženih virusom korona svakodnevno raste i da će opštinska inspekcija u saradnji sa policijom pojačati nadzor poštovanja propisanih mjera.

Sa jednim novooboljelim iz posljednjeg izvještaja Instituta za javno zdravstvo, u Foči je trenutno 36 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, od kojih je 31 na kućnom, a petoro na bolničkom liječenju, dok su se tri lica oporavila.

Zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez naveo je da je Krizni štab naložio inpekciji i policiji da za vikend pojačaju kontrolu potšovanja mjera zaštite od virusa, te da je zabranio izvođenje muzike u svim ugostiteljskim objektima i rafting kampovima.

On je dodao da će se kontrolisati i obaveza vršenja dezinfekcije u svim prodajnim i uslužnim objektima, kao i u stambenim zgradama.

Uz ugostiteljske objekte i trgovine u gradu, opštinska inspekcija i policija kontrolišu i poštovanje mjera u rafting kampovima.

Iz opštinskog Kriznog štaba ranije je upozoreno da  je na rafting kampovima, gdje je među radnicima i njihovim kontaktima zabilježeno više slučajeva zaraze,  povećan rizik prenosa virusa, tako da je potrebno da se radnici i gosti striktno pridržavaju svih propisanih mjera zaštite.

Predsjednik Udruženja rafting kampova u Foči Zdravko Matović kaže da se na raftingu poštuju sve mjere nadležnih.

„Inspekcija i policija dolaze svaki vikend i kontrolišu kampove. Niko od nas ne bježi da se pridržavamo mjera- da se nose maske, da jedni od drugih sjede metar i po, da nema muzike poslije 23 časa, svega se pridržavamo“, rekao je Matović.

Matović navodi  da je među radnicima rafting kampova jedan skiper zaražen virusom korona.

„Skiper koji je pozitivan na koronu danas izlazi iz izolacije i ne vjerujem da više gore ima zaraze. Epidemija kruži u vazduhu, može svaki dan da dođe, ne možemo mi vidjeti ko je zaražen, ko nije, ali vjerujte da nema toliko toga koliko se priča. Nije niko lud  da dolazi na rafting, a da ima povišenu temperaturu. Mislim da gore dolaze zdravi ljudi“, kaže Matović.

Matović je dodao da, zbog pisanja pojedinih medija o raftingu kao izvoru zaraze,  što on oštro demantuje, trpe ogromne poslovne gubitke, jer je veliki broj gostiju otkazao aranžmane.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: