Sport

Fočanka Ivana Radović kandidat za najboljeg sportistu Republike Srpske

15.12.2021 | 10:52 Fočanka Ivana Radović kandidat za najboljeg sportistu Republike Srpske

Fočanska odbojkašica Ivana Radović, koja već šest godina nastupa za Jedinstvo iz Brčkog, kandidat je Odbojkaškog saveza Republike Srpske za najboljeg sportistu Srpske.

U godini na izmaku Ivana Radović proglašena je za najbolju odbojkašicu Republike Srpske a razlog tome je što je briljirala u nepobjedivoj ekipi Bimal Jedinstva iz Brčkog, kao i u sastavu ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Radovićeva, koja igra na poziciji primača servisa,  sa Jedinstvom ove godine je osvojila  Kup Republike Srpske, Kup i Prvenstvo Bosne i Hercegovine. Sjajnu godinu Fočanka je zaokružila uspješnim nastupima u reprezentaciji sa kojom je osvojila Srebrnu ligu, a zatim zaigrala i na Evropskom prvenstvu.  Za njen uspjeh najviše su zaslužni njeni treneri, ali i saigračice, ističe Radovićeva: „ Pored mog rada, treneri su mi pomogli da napredujem i da dođem do priznanja poput onih za najbolju odbojkašicu u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Pored toga, proglašena sam za najbolju odbojkašicu finalnog susreta Kupa Republike Srpske, zbog čega sam proglašena za najbolju odbojkašicu Republike Srpske. Velika mi je čast što sam nominovana za najboljeg sportistu Republike Srpske, a za to moram da se zahvalim svojim trenerima, kao i saigračicama u Jedinstvu i reprezentaciji BiH”.

Radovićeva je kandidat za najboljeg sportistu Republike Srpske na tradicionalnom 67. izboru Glasa Srpske, među 21 kandidatom. Već se plasirala u top deset, ali ističe da je konkurencija za najboljeg sportistu izuzetno jaka: „Konkurencija je zaista jaka, jer tu ima dosta sportista koji nastupaju u inostranstvu. Pored toga, za najboljeg sportistu skoro se uvijek izabere neko iz individualnih sportova, ali ja smatram da to nije nužno i da se može desiti da i ja budem najbolji sportista Srpske”, kaže Radovićeva.

Sa nepunih 16 godina, Ivana je iz Maglića prešla u najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini. Nakon šest godina, krajem odbojkaše sezone,  Radovićevoj ističe ugovor u Bimal Jedinstvu. Kako je potvrdila za Radio Foču, najveća joj je želja da zaigra u inostranstvu i da na taj način još više napreduje: „Velika je čast igrati za najbolji klub u našoj zemlji. Sa Jedinstvom sam osvojila tri pehara, naša šampionska serija traje već 14, 15 godina, čime smo pokazale da smo bez premca. Jednostavno, osvojile smo sve što se može osvojiti. Na kraju sezone meni ističe ugovor i za sada ne mogu tačno da tvrdim šta će biti poslije toga. Nakon nastupa za repezentaciju imala sam ponude i od klubova iz inostranstva ali i od menadžera. Ja sam još pod ugovorom sa Jedinstvom i nisam mogla nigdje preći. Kada istekne ugovor razmisliću o opcijama, ali u svakom slučaju najviše želim da zaigram za neki klub iz inostranstva i da tako još više napredujem”, naglasila je Radovićeva.

67. izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, u organizaciji lista Glas Srpske, održaće se večeras u 20.10 časova u Banskom dvoru u Banja Luci, uz direktan prenos u program Radio-televizije Republike Srpske. Za Ivanu Radović možete se glasati slanjem SMS poruke, sa tekstom GL 9, na broj 091 610 102.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: