Sport

Sutjeska spoj mladosi i iskutva

17.07.2020 | 15:13 Sutjeska spoj mladosi i iskutva

Već je više od dvadeset dana rada u pripremnom procesu iz fudbalera Sutjeske. Fočaci vredno rade na svom pomoćnom terenu, u Donjem Polju i glavnom stadionu pokraj Ćehotine, gde imaju kvalitetne uslove za provođene svih aktivnosti.Šefu stručnog štaba Dušku Rašević je na raspolaganju oko tridesetak fudbalera, stigla su najavljivana pojačanja , igrački kadar je kompletiran i u preostalih dvadesetak dana do starta prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske ostaje da se iskristalizuje tim.

Predsednik kluba Radenko Vasiljević smatra da je urađen dobar posao oko dovođenja novih igrača i da stručni štab može mirno da provodi pripreme

- Ugovor za nastupajuću sezonu je potpisalo 26. fudbalera. Pored kapitena Raševića, odličnog Žugića saradnju je overio i Mujo Gabela koji je u kontrolnim mečevima  potvrdio da trener Duško Rašević na njega mora ozbiljno računati. Veran Sutjesci ostaje i Đorđe Milutinović, mladić koji je igrao u omladinskoj Premijer ligi dok je  bio u banjalučkom Borcu. U Foču je iz Srbije stigao štoper Uroš Milenković koji bi trebao doneti potrebnu čvrstinu u zadnjoj liniji. Svakao da ozbiljno računamo i na iskusne Filipa Filipovića, Boška Radovića i Marka Ivanovića koji kao i uvek vredno rade . Zadržali smo i golmana Nebojšu Tomića, a sasvim je izvesno da će talentovani Jovan Bokić iz Gacka koji je nastupao za Radnički iz Pirota, Leotar i Slaviju postati član Sutjeske. Imamo i niz talentovanih igrača iz omladinskih pogona koji su bili okosnica seniorskog sastava u prethodnoj sezoni kada smo igrali na drugoligaškom Istoku Republike Srpske.Među njima se posebno ističu Vasiljević, Šupić, Mojović, Davidović, Pavlović...Tu je još nekoliko mladih igrača koji treba da dobiju priliku. Prvenstvo će biti dugo i naporno tako da će svi dobiti svoju šansu. Očito je da će trener Rašević biti na slatkim mukama jer će na raspolaganju imati dosta iskusnih, ali i mladih igrača. Posebno nam znači što smo postigli dogovor i sa Igorom Mirkovićem koji je jedan od najboljih prvoligaških defanzivaca  i doneće nam sigurnost u igri. Sa  Mirkovićem smo dugo pokušavali da napravimo angažman i konačno smo uspeli. Vodimo pregovore  i sa  Ognjenom Mojovićem koji  je ponikao u našoj omladinskoj školi, a sada je član Zvezde 09 da se vrati u matično jato.Verujemo da ćemo naići na razumevanje čelnika kluba iz Etno sela Stanišići i da će Mojović naredni period provesti na posudbi u Sutjesci. Na ovaj način bi i okončali formiranje seniorske ekipe za nastupajuću prvoligašku sezonu. Na kraju treba  istači i da stručni štab na čelu sa Duškom Raševićem, prvim pomoćnikom Veselinom Slijepčevićem i trenerom golmana Darkom Krnojelcem  uz pobrojani igrački kadar vredno provodi pripremni trenažni proces i da ćemo potpuno spremni dočekati 8. avgust i otvaranje sezone pred našim navijačima protiv dobojske Sloge, zaključio je Radenko Vasijljević predsednik Sutjeske.

S. Vukašinović

Podijelite vijest: