Obrazovanje

Univerzitet u Istočnom Sarajevu: Raspisan konkurs za upis studenata

10.06.2020 | 20:15 Univerzitet u Istočnom Sarajevu: Raspisan konkurs za upis studenata

Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini na javnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj raspisan je danas, a Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvi ciklus planira da upiše 1950 studenta.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim organizacionim jedinicima Univerziteta u Istočnom Sarajevu počeće 22. juna, a završiti  26. juna.

Polaganje prijemnog ispita predviđeno je 1. i 2. jula u 9.00 časova, dok će termin prijemnog ispita na studijskom programu Medicina na engleskom jeziku biti naknadno objavljen, u zavisnosti od epidemiološke situacije u zamljama iz kojih studenti dolaze, navedeno je u konkursu.

Rezultati konkursa biće objavljeni 6. jula, dok će upis primljenih kandidata početi 8. jula i trajaće do 17. jula.

Prijavljivanje kandidata u drugom upisnom roku biće organizovano od 31. avgusta do 4. septembra, dok je polaganje prijemnog ispita u ovom roku predviđeno 7. septembra u 9.00 časova na svim organizacionim jedinicama Univerziteta.

Rezultati drugog upisnog roka biće poznati 9. septembra, dok je upis studenata planiran od 14. do 18. septembra.

Konkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus studija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće otvoren od 22. juna do 23. oktobra, kada će kandidati moći da predaju svoje prijave.

Polaganje prijemnog ispita na drugom ciklusu studija predviđeno je 26. oktobra u 9.00 časova, a rezultati će biti objavljeni 27. oktobra.

Predviđeno je da iz budžeta bude finansirano 935 studenata na prvom ciklusu studija, dok su za sufinansiranje planirana 704 studenta. Planiran je upis 70 studenata na samofinansiranje, kao i 106 studenata iz inostranstva, te 135 vanrednih studenata.

Na drugom ciklusu, planiran je upis 653 studenta. Na budžetu ima mjesta za 39, dok bi se 410 sufinansiralo. Samofinansiranje je predviđeno za 26 studenata. Konkursom je predviđen upis 95 vanrednih studenata, te 83 strana studenta.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu na treći ciklus studija ove godine planira da upiše 88 studenata, od kojih će njih 60 samofinansirati svoje studije, dok 28 kandidata može biti upisano kao strani studenti.

Detaljnije informacije o uslovima upisa na sva tri ciklusa studija, kao i broju slobodnih mjesta po organizacionim jedinicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu moguće je pogledati na zvaničnoj internet prezentaciji Univerziteta www.ues.rs.ba.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: