Sport

Sjećanje na Milivoja Savića

29.11.2021 | 15:56 Sjećanje na Milivoja Savića

Fudbaleri Sutjeske savladali su u Foči drugoligaša Vlasenicu sa 3:1 u prijateljskom susretu posvećenom Milivoju Saviću, mladom golmanu koji je nosio dres ova dva kluba, a koji je tragično nastradao u Foči 2007. godine.

Delegacije dva kluba, zajedno sa Savinim roditeljima i prijateljima, prije utakmice prislužile su svijeće i položile cvijeće na mjestu nesreće.

Utakmica je protekla u lijepoj igri oba tima, koji su nastupili u kombinovanim sastavima.

Nakon prvog poluvremena, Sutjeska je vodila 1:0 golom Dejana Raševića. U nastavku, isti igrač povećao je na 2:0, da bi na 2:1 smanjio Dalibor Krezović, koji je sa pokojnim Savom igrao i za Vlasenicu i za Sutjesku.

Konačnih 3:1 za domaćina postavio je Dejan Mojović.

I ove godine izostao je Memorijalni turnir „Milivoje Mišo Savić“, koji se nekoliko godina održavao u Vlasenici, ali njegova dva kluba ne dozvoljavaju da izblijedi sjećanje na sjajnog momka, koji je bio tek napunio 20 godina i kojem je predviđana odlična golmanska karijera.

Na zajedničkom ručku nakon utakmice i druženju igrača i članova dva kluba, predsjednik Fudbalskog kluba Vlasenica Đuro Vukišić najavio je da će memorijal obnoviti naredne godine ukoliko to prilike budu dozvoljavale.

Milivoje Savić je rođen 1987. godine u Sarajevu, a fudbalsku karijeru je počeo u Vlasenici, gdje je u ratu izbjegao sa svojom porodicom.

U Sutjesku je došao 2006. godine i za godinu dana ostavio neizbrisiv trag.

Vječito nasmijani momak koji je plijenio svojom pojavom i sjajnim odbranama ulivao samopouzdanje svojim saigračima, sa fočanskim plavo-bijelim izborio je plasman u Prvu ligu.

Savić je bio jedan od najzaslužnijih za taj istorijski uspjeh kluba iz Foče.

Preminuo je 19. septembra 2007. godine u Bolnici u Podgorici od posljedica saobraćajne nesreće, koja se dogodila četiri dana ranije u Foči.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: