Vijesti

Formiran Opštinski odbor PDP-a, Zoran Mandić izabran za predsjednika

20.11.2021 | 17:01 Formiran Opštinski odbor PDP-a, Zoran Mandić izabran za predsjednika

Na Saboru Partije demokratskog progresa u Foči formiran je novi saziv Opštinskog odbora te stranke od 28 članova, za čijeg predsjednika je izabran Zoran Mandić.

Mandić je istakao da će glavni zadatak PDP-a u Foči biti briga o interesu građana, zaustavljanje odlaska mladih, te oživljavanje privrede.

-Ovaj grad je prije rata imao 40 hiljada stanovnika i više od 20 hiljada zaposlenih, a danas veliki broj mladih pakuje kofere i odlazi. U ovom momentu pored svih priča o nekom patriotizmu, najveći patritizam je ekonomski, koji će mladim obezbijediti da rade i ostaju ovdje-rekao je Mandić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da je zadovoljan što Mandić, za kojeg je rekao da je osvjedočeni borac protiv organizovanog kriminala i korupcije, ulazi u politiku.

On je naveo da ne sumnja da će njegovo iskustvo iskoristiti da se izbore sa budućim izazovima koji su potrebni da Republika Srpska bude slobodno i normalno mjesto za život.

-Zato je važno da hrabri, odvažni i odlučni ljudi kao što je Zoran Mandić budu zajedno sa nama u timu PDP-a. To je veliko osvježenje i neka vrsta spoja mladosti, energije i iskustva, ali i hrabrosti i odlučnosti koju Zoran Mandić nosi sa sobom. Za nešto više od deset mjeseci nas čeka najveći test političke zrelosti. Očekujemo veliku pobjedu za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana predsjedništva, ali i dovoljan broj mandata i ovdje u izbornoj jedinici devet da možemo formirati narodnu Vladu Republike Srpske-rekao je Borenović.

Potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić izrazila je uvjerenje da će ova i ostale opozicione stranke u Foči ostvariti odličan rezultat na izborima naredne godine.

-Opozicija ima vrlo jasne stavove u odnosu na ono što radi vladajuća struktura i mi smo danas na terenu u Foči da svoje politike predstavimo ljudima. U izbornoj jedinici devet Foča je bitno središte i sigurna sam da je ovo jedan novi početak za PDP, ali i za ukupan rezultat na predstojećim opštim izborima-rekla je Trivićeva.

Na saboru uz Borenovića i Trivićevu prisustvovali su poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubiša Krunić i predsjednik Regionalnog odbora Rato Rajak.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: