Vijesti

PU Foča specijalnim radarima “lovi” nesavjesne vozače

16.07.2020 | 14:21 PU Foča specijalnim radarima “lovi” nesavjesne vozače

Policijska uprava  Foča tokom jula sprovodi regionalnu  akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila uz korištenje “tru kam” radara u automatskom modu.    

Policijska uprava  Foča tokom jula sprovodi regionalnu  akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila uz korištenje “tru kam” radara u automatskom modu.     

Iz Policijske uprave je saopšteno da se preventivne aktivnosti realizuju na području šest  opština koje su u njenoj nadležnosti, a u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno- putuj bezbjedno“.

U toku jula i avgusta 2019. godine na području fočanske Policijske uprave evidentirane 73 saobraćajne nezgode, od kojih devet sa povrijeđenim licima i to jedna sa teško, a osam sa laške povrijeđenim licima, napominju iz ove uprave.

Policija je uputila apel  svim  vozačima  da brzinu i kretanje vozila prilagode uslovima i stanju puta, te da poštuju saobraćajna pravila i propise, a sve u cilju zaštite, kako sebe, tako i drugih učesnika u saobraćaju.     

„Tru kam“ radar

Radar „Tru kam“ koji se koristi u ovoj akciji prikuplja videozapise za počinjeni prekršaj, fotografiju visoke rezolucije, pri čemu policijski službenici identifikuju vozilo, registarske oznake i vizuelne karakteristike osobe koja upravlja vozilom, uz mogućnost štampanja fotografije i pregled videozapisa. Uređaj u sebi ima i Dži-pi-es pa se automatski prikupljaju i podaci o mjestima na kojima je korišten. Koristi pouzdane šifrovane podatke, zbog čega su dokazi uvijek sigurni. Takođe, ometači im ne mogu ništa. Radi na minus 10, ali i na plus 60 stepeni Celzijusa bez ikakvih problema, a otporan je na vodu i prašinu. Ima dugotrajnu bateriju koja može raditi i do 15 sati, a vrlo je brz u radu. Uređaj pravi kvalitetne i pouzdane snimke koji se mogu koristiti kao dokazni materijal na sudu.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: