Veliko interesovanje za pokazni trening Vanje Grbića u Foči

Legendarni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić održaće sutra u Foči pokazni trening i predstaviće svoj odbojkaški kamp na Zlatiboru.

Grbić dolazi na poziv trenera odbojkašica „Maglića“ Vlada Vukovića, koji ističe da će svima u klubu biti velika čast da ugoste osvajača zlatne olimpijske medalje, jednog od najboljih odbojkaša svijeta svih vremena i člana Svjetske odbojkaške kuće slavnih.

„Grbić će pokazati vježbe koje radi u kampu na Zlatiboru, a trening podrazumijeva i kompletno mjerenje djece, njihove predispozicije, šta i koliko mogu. Predstaviće ukratko kako izgleda tih desetak dana rada sa djecom na Zlatiboru“, rekao je Vuoković.

Treningu u Foči prisustvovaće sve mlađe kategorije i muškog i ženskog pogona „Maglića“, a iz kluba su pozvali sve ljubitelje sporta da dođu i pozdrave slavnog odbojkaša.

Direktor marketinga Odbojkaškog saveza Srbije, Fočak Zoran Avramović kaže da je dolazak Vanje Grbića još jedna prilika za popularizaciju odbojke, koja u Foči ima dugu i bogatu tradiciju.

On je istakao da je Grbić trenutno najveći promoter odbojke u svjetskim okvirima i da je poziv njemu odlična ideja mladih fočanskih trenera.

„Ne samo da je osvajač brojnih medalja sa najvećih takmičenja, već je Vanja dao i ogroman doprinos u razvoju odbojke  u Srbiji, a kroz njegove kampove i škole je prošlo više od 12.000 djece. Zaista je lijepo što dolazi u Foču, gdje je odbojka važan sport“, rekao je Avramović.

On je istakao da je Grbić po mnogo čemu jedinstven sportski radnik, da završava doktorat i da je i veliki ribolovac, a i otac četvoro djece, pa ima poseban odnos prema mladim sportistima.

Vanja Grbić održaće pokazni trening u Gradskoj dvorani u Foči u 16 časova.

Izvor: Radio Foča