U utorak veče premijera prve predstave Studentske pozorišne trupe iz Foče

Predstava „Onomad u mladosti“ Studentske pozorišne trupe iz Foče biće premijerno izvedena u Gradskom pozorištu Foča u utorak, 29. maja, u 20 časova.

Prva predstava Studentske pozorišne trupe iz Foče, osnovane početkom tekuće godine, rađena je po tekstu i u režiji Mirjane Radović. Riječ je o komediji u kojoj mladi glumci iznose priču o dvije čobanice, koje igrom slučajeva ne uspijevaju da ostvare planove i ideale iz svoje mladosti.

„Kroz splet okolnosti kroz koji prolaze glavne junakinje shvatamo, zapravo, koliko je primitivan način razmišljanja duboko ukorijenjen u objema i koliko ga je teško otkloniti. Da li će Mara uspjeti da napravi od svog muža ‘nešto’, ioako ni ona sama ne zna šta bi to trebalo biti… Hoće li Milka konačno zaboraviti neke davne ljubavi i priče, ili joj se pak nova poglavlja tek otvaraju… Kakogod, sve to ionako ostaje daleko, onomad u mladosti.. Komedija predstavlja sliku našeg društva, presjek mentaliteta koji je izražen u svim segmentima društva, naročito u malim sredinama. Glumci na kreativan način oslikavaju stanje jednog društva, nastojeći da kroz scenski izraz skrenu ljudima pažnju na možda pogrešno izgrađene stavove i usvojene norme“, stoji u najavi predstave.

Uloge tumače Mirjana Radović (Milka), Zoran Lukić (Židomir), Kristina Aćimović (Mara), Srđan Subašić (Obren), Nina Filipović (Milojka), Sara Šalić (Lara), Dragana Miletić (Soka), i Jovan Bašević (Gazda kafane).

Karte, po cijeni od 2KM, mogu se kupiti pred početak predstave. Dobrodošli!

Izvor: Pozorište Foča