U subotu pohod “Mika Savić Piri”- prijave još danas i sutra

Tradicionalna planinarska transverzala “Mika Savić Piri”, koju organizuje fočansko Planinarsko društvo “Zelengora”, održaće se u subotu, 10. marta.

Ovo je 22. pohod u čast pokojnog Mike Savića, koji je bio istaknuti član “Zelengore”.

Od planinskog prevoja Bakić, preko Slabića, Krušičkih brda do Planinarskog doma “Zabrana” iznad Foče, staza je duga oko 16 kilometara, pogodna je za sve uzraste, pa je ovo jedna je od najmasovnijih i najomiljenijih akcija fočanskih planinara.

Predsjednik Planinarskog društva “Zelengora” Karlo Šimović ističe da je za sve učesnike pohoda obezbijeđen prevoz do startne pozicije na Bakiću, čaj na Krušičkim brdima i ručak na “Zabrani”.

“Pozvao bih sve ljubitelje prirode, planinare i rekreativce da učestvuju u ovoj akciji, koja svake godine okupi oko 200 izletnika. Transverzala nije zahtjevna, a sa Slabića i Pliješa se pruža izuzetan pogled na okolne gorostase Maglić, Volujak i Zelngoru, tako da svako može da nađe svoj mir i uživanje”, kaže Šimović.

On je dodao da su planinari već bili u izvidnici staze i da se snijeg intenzivno topi, tako da neće predstavljati smetnju učesnicima akcije.

Okupljanje i polazak planinara je u osam časova ispred hotela “Zelengora” u Foči.

Prijave se vrše do petka, 9.marta  u Turističkom info-centru u Ulica kralja Petra od 8 do 16 časova, a kotizacija iznosi osam maraka.

Djeca do 14 godina plaćaju pet maraka.

Izvor: Radio Foča