U srijedu promocija romana “Devet grama duše”

Nakon knjige „…A nije mi do smijeha“ autora Tatjane Vrećo rođene Lugonjić,  u junu je iz štampe izašla njena druga knjiga „Devet grama duše“. Radnja i ovog romana odvija se u Foči, rodnom gradu pisca, kojeg  ne zaboravlja ni kada život nastavlja u drugoj zemlji  pa čak i na drugom kontinentu.

Roman „Devet grama duše“ opisuje jedno burno, politički i ideološki traumatično vrijeme poslije Drugog svjetskog rata. Kroz lavirint duša dva glavna junaka ove romaneskno-istorijske priče, Branislave i Alekse, pred čitaocem se oslikava dramatično vrijeme u kome ljubav ruši sve prepreke, ali tjera i na preispitivanje, na sumnju, na odricanje. Roman prikazuje da naše različitosti nikada nisu prepreka ako nam je svjetlost koja osvjetljava naš put sudbine -ljubav.

Nakon promocija koje su održane u Domu Vukove zadužbine u Beogradu, Montrealu i Kičineru u Kanadi, potom na Sajmu knjiga u Beogradu, promocija romana „Devet grama duše“ Tatjane Vrećo održaće se i u Foči.

Promocija je zakazana za srijedu, 13.novembra, u čitaonici CKI u 18:00 časova, kada će posjetioci moći kupiti knjigu, a sav prihod  od prodaje biće doniran Udruženju „Tračak nade“.

Izdavačka kuća „Prometej“ predložila je „Devet grama duše“ za ovogodišnju „Ninovu nagradu“.

Izvod: Radio Foča