U petak realizacija obrazovnog programa Nevid teatra predstava i dramske radionice za najmlađe, predavanje za vaspitače i pedagoge

Izvođenjem dječje predstave “Čudesni kontinenti”, realizacijom dramskih kreativnih radionica i predavanjem na temu “Uticaj interaktivne predstave u razvoju kreativnog mišljenja kod djece još u najranijem djetinjstvu”, u Foči će u petak, 1. juna, biti realizovan „Obrazovni program NT 2018“ Nevid teatra iz Banja Luke.

Glumci Nevid teatra predstavu će izvesti u 11 časova i 55 minuta u Gradskom pozorištu Foča, a za mališane Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, Igraonice „Klincograd“ i učenike osnovnih škola „Sveti Sava“ i Veselin Masleša“ biće organizovan kolektivni dolazak.

Predstava „Čudesni kontinenti“ namijenjena je djeci od tri do devet godina, i pristupa im na jedinstven i interaktivan način. Govori o zlom zemljoposjedniku Vlastimiru Prigrabiću koji želi da na mjestima dječjih igrališta izgradi betonske zidove i zgrade. Suprostavljaju mu se Štuc i Muc iz organizacije „Dijete za bombonu“. Objašnjavaju djeci da samo uz njihovu pomoć mogu pobijediti Vlastimira. Zajedno kreću na putovanja po svim kontinentima posjećujući brojna neobična mjesta.

Nakon predstave, u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ biće realizovane dramske radionice za djecu uzrasta tri do šest godina, dok će predavanje o načinima i metodama rada sa djecom predškolskog i maloškolskog uzrasta, i uticaju interaktivne predstave na razvoj kreativnog mišljenja, biti održano u galeriji Muzeja Stare Hercegovine, u 15 časova i 55 minuta.

Predavanje je namijenjeno za sve koji su zainteresovani za vaspitno-obrazovnu teoriju i praksu, i ima za cilj da približi osnovne pretpostavke, metodologiju i tehnike dramskih igara, kako bi vaspitačima/pedagozima olakšao primjenu u svakodnevnom radu sa djecom.

Ulaz na sve događaje je besplatan, a obrazovni program Nevid teatra iz Banja Luke biće realizovan u 30 opština Republike Srpske, uz finansijsku podršku Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Izvor: Radio Foča