U nedjelju predstava dobrodošlice za brucoše

Studentska pozorišna trupa pridružuje se humanitarnoj akciji za Helenino liječenje

Predstava Studentske pozorišne trupe „Mamin sin“ autorke i režiserke Mirjane Radović biće odigrana u nedjelju u 17.00 časova u Gradskom pozorištu Foča.

Ovom predstavom Studentska pozorišna trupa želi iskazati dobrodošlicu svim brucošima fočanskih fakulteta, te je tim povodom ulaz slobodan za sve posjetioce.

Studentska pozorišna trupa ujedno se pridružuje humanitarnoj akciji za prikupljanje pomoći za liječenje Helene Gavran, te će na ulazu biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge namijenjena posjetiocima koji su u prilici pomoći liječenje ove četvorogodišnje djevočice, porijeklom iz Foče.

„Našu trupu većinom čine studenti Medicinskog fakulteta pa smo došli na ideju da ovom izvođenju damo i humanitarnu notu i tako opravdamo svoj poziv i buduće zvanje ljekara. Inicijativa je naišla na pozitivne reakcije, a pored studenata očekujemo i odziv publike koja nije imala priliku pogledati premijerno i reprizno izvođenje ‘Maminog sina'“, izjavila je Mirjana Radović, predsjednica Studentske pozorišne trupe, koja u predstavi tumači ulogu Anđelije.

Pored Radovićeve, u komadu igraju Dejan Radović (Jovica), Igor Krnjić (Milutin), Andrijana Jovanović (Obrenija), Nikola Stjepanović (Pop Grigorije) i Nemanja Mitrović (Doktor Nenad, Rako Šljivić).

Komedija “Mamin sin“ govori o aktuelnim problemima društva i narušenim rodbinskim odnosima, oličenim u porodici Rikalo. Karakterističan odnos između svekrve i snahe, sin bez stava rastrzan između majke i žene, svekar koji pokušava da sakrije istinu, samo su neke od komponenti ove komedije.

Predstava je premijerno izvedena 16. decembra protekle godine, a u martu mjesecu odigrana je pred trebinjskom publikom.