U Foči izvedeno najnovije pozorišno ostvarenje bilećkog ZK “Osvit”

Glumci Zavičajnog kluba „Osvit“ iz Bileće izveli su sinoć na sceni Gradskog pozorišta Foča predstavu „Profesionalac“, rađenu po istoimenom tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Miodraga Hrnjeza Ljuma.

Publika je pozitivno reagovala na najnovije pozorišno ostvarenje bilećkih glumaca amatera, koji su na scenu postavili gorku dramu ispunjenu detaljima proživljenih života ostrašćenog opozicionara i njegovog policijskog isljednika.

Lik Luke Labana tumači Miodrag Hrnjez Ljumo, osnivač i predsjednik ZK „Osvit“, dok ostatak glumačke ekipe čine mladi ljudi.

„Komad je izuzetno zahtjevan i to nam je bio veliki izazov. Tako smo to i prihvatili, i ozbiljno prišli pripremi i izvođenju. Mislim da smo uspjeli da prenesemo na scenu ono što je Kovačević napisao u tekstu, tako da smo zadovoljni našim izvođenjem, a koliko smo primijetili zadovoljna je i publika“, izjavio je Hrnjez.

Slobodan Janjić Rože, koji iza sebe ima deset uloga, u najaktuelnijoj predstavi ZK „Osvit“ igra zahtjevnu ulogu Teodora Teje Kraja.

„Na početku karijere Teodor je uvijek bio protiv vlasti. Kasnije je doveden u izdavačku kuću preko štele i, naravno, borio se da je izvuče od propadanja, ali se sve promijenilo kada je došao policajac Luka“, kazao je Janjić.

Nakon premijernog igranja u Bileći, i gostovanja u Kalinoviku i Foči, slijede izvođenja „Profesionalca“ u Ljubinju, Trebinju i Plužinama.