U četvrtak veče lutkarska predstava “Psić i Mačkica”

Glumci Pozorištanca „Bubamara“ iz Beograda izvešće u četvrtak, 20. septembra u 19 časova u Gradskom pozorištu Foča dječiju lutkarsku predstavu “Psić i Mačkica”, rađenu po tekstu češkog pisca Josipa Čapeka, u adaptaciji i režiji Jovana Krstića.

U Pozorištancu „Bubamara“ ističu da zanimljiva i komična priča o Psiću i Mačkici govori o ekologiji, drugarstvu, prijateljstvu, međusobnom uvažavanju i održavanju higijene i zdravlja.

„U svojoj kućici na kraju šume kuca i maca  proslavljaju svoj prvi rođendan i sređuju svoj dom, a kako sve hoće da rade kao odrasli ljudi, upadaju u razne komične situacije. Kao prvo, moraju kućicu da dovedu u red i da je očiste, moraju sami da se okupaju i srede i, na kraju, pripreme rođendansku tortu. Sve to nije ni malo lako jer kuca i maca umjesto ruku imaju šapice, a umjesto prstiju kandžice i, naravno, ne idu u vrtić ili školu“, stoji u najavi predstave.

Komad, u trajanju od 45 minuta, namijenjen je djeci uzrasta od tri do devet godina. Karte po cijeni od 3,00 KM mogu se kupiti neposredno prije izvođenja predstave.

Izvor: Radio Foča