Tjentište: Počeo peti OK fest- kamperi i iz Japana

Jedinstevni muzički festival Nektar OK fest, koji predstavlja spoj uživanja u kvalitetnoj muzici i čarobnoj prirodi, počeo je danas na Tjentištu nastupima di-džejeva na  velikom otvorenom bazenu Nacionalnog parka „Sutjeska“.

Kamperi iz svih krajeva nekadašnje zajedničke države, ali i Evrope i svijeta, pristižu od juče, pa je prostor uz samu obalu Sutjeske, između bazena i hotela „Mladost“, i ove godine ukrašen stotinama šatora.

Portparol festivala Mirza Salković rekao je da među kamperima ima i posjetilaca iz skandinavskih zemalja, Azije i sa sjevernoameričkog kontinenta.

„Osim kampera iz svih zemalja regiona, dosta je ljudi iz Njemačke, Norveške i drugih skandinavskih zemalja, pa čak i iz Japana. Tu je i par grupa posjetilaca iz SAD-a i Kanade, koji već tradicionalno dolaze na Tjentište“, rekao je Salković.

On je izrazio očekivanje da će ovo biti najbolji OK fest do sada, što garantuju imena izvođača.

„Biće ovo tri dana izvrsne zabave, a uz muziku posjetioci mogu da odu na rafting Tarom, da prošetaju prašumom Perućica, planinare i obiđu prelijepe vidikovce oko Tjentišta. I ove godine organizovali smo “OK sinema stejdž”, gdje će posjetioci svakog dna moći da pogledaju po jedan film“, naveo je Salković.

Na glavnoj bini, prvog dana nastupaju „Hladno pivo“, Kiril Džajkoviski i „Stereo em-si“, dok će na bini u kampu svirati Laka i „Zemlja gruva“.

U subotu, glavni izvođači su Džinks, Letu štuke i Džiboni, a prethodno će se publika zagrijati u OK kampu uz „Obojeni program“ i „Ateist rep“.

Posljednjeg dana, u nedjelju, u kampu nastupaju „Ortodoks Kelst“ i „Ritam nereda“, a na galvnoj bini „Elemental“, „Sars“ i „Rudimental“.

Izvor: Radio Foča