Studenti zasadili ukrasno drveće ispred doma

Stanari Studentskog doma u Foči zasadili su danas sadnice ukrasnog drveća na platu ispred njihove druge kuće, koje je u saradnji sa upravom doma obezbijedilo Šumsko gazdinstvo „Maglić“ Foča. Sadnice crvenog hrasta, javora i katalpe upotpuniće i uljepšati studentski ambijent koji se svakodnevno uređuje i obogaćuje novim sadržajima.

Studenti su i sami zasukali rukave i posadili ukrasno drveće na prostoru u kojem svakodnevno borave odmarajući od knjige i fakultetskih obaveza.

-Značiće nam mnogo ovo jer će uljepšati spoljašnji izgled, a i prostor će biti ugodniji za boravak studenata i za druženje i zabavu-rekao je Nemanja Ilić, stanar doma.

IMG-848bbbf48ca8fa13cdf44b0f862216c6-V

Petnaestak sadnica ukrasnog drveća Studentskom domu doniralo je ovdašnje  ŠG „Maglić“, iz svog rasadnika u Doboju, kao znak obilježavanja Svjetskog dana šuma i sa ciljem podizanja ekološke svijesti o zaštiti šumskog fonda.

-Vremenske prilike su nam dozvolile da danas ukažemo na značaj šuma za planetu Zemlju, a u narednom periodu trudićemo se i dalje da kroz različite aktivnosti pomažemo Studentski dom i da se ovaj prostor uredi što bolje-rekao je Spomenko Stojanović, direktor ŠG „Maglić“.

IMG-902d6fd5d09042fed07f8f3c6f8552ca-V

Uređenje prostora ispred jednog od najljepših domova u Srpskoj zadatak je i uprave.

-Planiramo da se ovaj prostor ispred doma dodatno uredi i obogati novim sadržajima, ukrasi cvijećem i sigurno da će biti još ljepši nego što je trenutno-rekao je Srđan Drašković, direktor Doma.

IMG-5bbd2739ee6810f33facb3de0e76e803-V

Moderan Studentski dom u Foči, na koji se godinama čekalo, otvoren je u septembru 2016.godine. Za izgradnju i opremanje doma Vlada RS ukupno je uložila 7,5 miliona maraka. Pod njegovim krovom trenutno žive 322 studenta Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta iz zemalja regiona, a najviše ih je iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH.

Izvor: Radio Foča