Stefan Purković iz Rogatice napisao najljepše pismo Djeda Mrazu

Nakon završenog  konkursa Pošta Srpske „Pišem pismo Djedu Mrazu“, koje se organizuje uz saglasnost Ministarstva za prosvjetu i kulturu Republike Srpske, danas su u centru Radne jedinice  Foča, proglašeni pobjednici ove akcije. Povodom završnice tradicionalne novogodišnje aktivnosti organizovan je prigodan program i izabrana su po tri najljepša pisma, na nivou svake radne jedinice.

U pisanju pisama, kao i svake godine, učestovala su djeca iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola. Najljepše pismo poslao je Stefan Purković iz Osnovne škole “Sveti Sava” iz Rogatice, koji je kao prvonagrađeni, dobio tablet. Druga nagrada roleri, pripala je Aleksi Tubi iz Osnovne škole “Rudo” iz istoimene opštine, a treća nagrada, ruksak otišla je u ruke Milice Todorović iz Osnovne škole “Veselin Masleša” iz Foče. Nakon proglašenja najboljih malih pisaca, prvačići Osnovne škole “Sveti Sava” zahvalili su se Djedu Mrazu na druženju, zajedničkom recitacijom.

Na adresu Radne jedinice Foča Pošta Srpske koja obuhvata šest opština Višegrad, Rudo, Čajniče, Novo Goražde, Rogaticu i Foču, stiglo je 527 pisama, a najviše želja imali su učenici Osnovne škola “Sveti Sava” iz Rogatice koji su poslali 302 pisma.

Među pismima koja su se našla na poštanskoj adresi Djeda Mraza bila je i ono koje je napisala  Marija Grujučić, učenica četvrtog razreda  Osnovne škole “Sveti Sava”.

-U pismu sam pisala kako nikada nisam upoznala Djeda Mraza i kako bih voljela da ga upoznam. Želja mi je da mi cijela porodica bude srećna i zdrava, zauvijek – kaže Marija.

Direktor Radne jedinice “Pošte Srpske” Foča, Svetislav Kovačević rekao je kako ova manifestacija ima za cilj da se kod najmlađih razvija navika pisanog izražavanja i ljubavi prema pisanju, kao i da se učenici upoznaju sa radom pošte i načinom na koji se šalju pisma.

– Ova akcija se održava u čitavoj Republici Srpskoj, a mi smo u našoj Radnoj jedinici podjelili tri glavne nagrade i još 50 paketića za djecu koja su, po izboru komisije, napisala najinteresantnija pisma Djeda Mrazu. Svrha akcije je pobuditi kod djece  potrebu da se pišu želje, čestitke i razglednice –  istakao je Kovačević.

Za mališane, koji su poslali neko od najljepših pisama, a nisu bili u mogućnosti prisustvovati dodjeli nagrada, pomoćnici Djeda Mraza poštari, dostaviće novogodišnje poklone na kućnu adresu. Pošte Srpske, na ovaj način, omogućile su najmlađima više radosti u prazničnim danima.

Izvor: Radio Foča