SŠC Foča: Opština, ustanove i preduzeća pomogli odlazak maturanata na ekskurziju

Na osmodnevnu ekskurziju u Grčku danas će otputovati 85 maturanata Srednjoškolskog centra Foča u pratnji četiri profesora i jednog ljekara.

Iz ove škole napominju da je lokalna uprava finansirala troškove ekskurzije za pet učenika, koji su u svim razredima imali odličan uspjeh, a koji su slabijeg imovinskog stanja, među kojima je i jedna učenica bez oba roditelja.

Osim pomoći opštine, i odjeljenske zajednice uspjele su da u humanitarnoj akciji prikupe novčana sredstva kojima je za deset učenika plaćena po jedna rata za ekskurziju.

Slavica Filipović, jedan od razrednih starješina maturanata, istakla je da su ovu akciju posebno podržali Univerzitetska bolnica, Auto-moto društvo, Dom zdravlja i Pekara „Kroasan“, a zahvalila se i svim ostalim organizacijama i privatnicima koji su novčano pomogli odlazak učenika na ekskurziju.

Polazak u Grčku je danas u 18,00 časova, a povratak je u petak, 14. septembra.

Maturanti tri odjeljenja Gimnazije i jednog odjeljenja farmaceutskih tehničara boraviće u Solunu, Paraliji, Atini, Peloponezu, Delfima, Meteorima, gdje će obići brojne kulturno-istorijske znamenitosti i atraktivne turističke destinacije.

Izvor: Radio Foča