Srednjoškolci otvorili sobičak za učenje i kreativne radionice

Višenamjenska prostorija, takozvani „sobičak“ za učenike, otvoren je juče u  Srednjoškolskom centru Foča. U ovoj prostoriji učenici će moći da provode slobodno vrijeme između časova i da organizuju edukativne i zabavne radionice. Zanimljivo je da su tokom dva mjeseca koliko su trajali radovi, učenici sami osmišljavali unutrašnjost ovog dnevnog boravka i većinu rekvizita napravili od reciklažnog materijala.

“Učenici su za svoj rad imali punu podršku profesora i ostalih radnika u školi, ali su najveći dio posla uradili oni sami. Dobili smo jednu prostoriju u školi koja je u tom trenutku bila namijenjena za skladištenje otpada. Učenici će ovdje moći da iskoriste slobodno vrijeme na neki društveno koristan i kreativan način. Učenici koji se voze do škole mogu doći ranije, mogu ostati I kasnije posle časova, naravno uz određenu kontrolu”, istakao je Nenad Lučić predsjednik Savjeta učenika Srednjoškolskog centra Foča.

Neobičan kutak nastao je zahvaljujući projektu koji je škola realizovala kroz poziv Centra za obrazovne inicijative „Step baj Step“, a u saradnji sa OŠ „Sveti Sava“, koja je prije mjesec dana takođe otvorila “sobičak”za svoje učenike.

Izvor: Radio Foča