Sportski savez Foča: Lopte stigle i u osnovne škole

Sportski savez Foče poklonio je danas fočanskim osnovnim školama „Veselin Masleša“ i „Sveti Sava“ po 13 lopti u okviru akcije „Lopte u škole i mjesne zajednice“.

Ovu akciju, kojom nastoji da dodatno podstakne djecu da se bave sportom i da se učlane u neki od klubova u Foči, Sportski savez počeo je prošle godine i do sada su lopte dobile tri mjesne zajednice, Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ i Udruženje „Tračak nade“.

Za dvije osnovne škole, 26 lopti je nabavljeno uz pomoć opštine i fočanske filijale NLB banke.

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević kaže da na ovaj način žele da zajedno sa profesorima fizičke kulture utiču na djecu da steknu zdrave životne navike.

„U vremenu video igrica, interneta i mobilnih telefona, sve je manje fizičke aktivnosti djece, što ostavlja negativne posljedice po njihovo zdravlje, tako da bismo morali svi da se uključimo da zajedno podignemo svijest o značaju fizičke kulture“, rekao je Rašević.

On je napomenuo da su zadovoljni dosadašnjim rezultatima ove akcije, jer je sve više djece u sportskim klubovima u Foči.

„Nastavićemo akciju i trajaće sve dok u svakoj mjesnoj zajednici i u svakoj ulici postoji ijedno dijete koje želi da se igra. Zahvalio bih se svima koji su pomogli akciju, prije svega opštini i NLB banci“, naveo je Rašević.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ Jelena Čančar kaže da je ovo nastavak odlične saradnje sa Sportskim savezom.

„Predstavnici Sportskog saveza i klubova koje okuplja u više navrata su držali predavanja našim đacima o značaju bavljenja sportom i mi se u školi trudimo da u tom cilju podstičemo djecu da su fizički aktivna. Veliki je broj časova fizičkog vaspitanja, lopte se naravno troše i ovaj poklon će nam sigurno dobro doći“, rekla je Čančareva.

I direktor OŠ „Veselin Masleša“ Vladimir Ivanović kaže da lopti nikada nije dosta i da im je Sportski savez olakšao nastavu fizičkog vaspitanja.

„Osim redovne nastave fizičkog vaspitanja, u školi postoji više sportskih sekcija i redovni smo učesnici malih olimpijskih igara, kako regionalnih, tako i republičkih takmičenja“, rekao je Ivanović.

On je pozvao i druge privredne subjekte da pomognu Sportskom savezu u njegovoj misiji širenja sportskog duha.

Direktor fočanske filijale NLB banke Nikola Bjelović kaže da su se rado uključili u akciju.

„Nastojimo da budemo društveno odgovorni i da prije svega podignemo svijest naše djece i  mladih ljudi da se što više bave sportom i da se sklone sa ulice od nekih loših navika“, naveo je Bjelović.

Izvor: Radio Foča