Speleospasilačka služba Foča usavršavala tehnike spasavanja u Sloveniji

Speleospasilačka služba Republike Srpske – Stanica Foča, prošle sedmice usavršavala je tehnike spasavanja kod kolega u Sloveniji. U organizaciji Jamarske reševalne službe (Speleospasilačke službe Slovenije) održana je obuka speleospasavanja ( PROTEUS  2018.), koja je održana u mjestu Pokljuka, koje se nalazi na visoravni u Triglavskom nacionalnom parku.

Na pomenutoj obuci  pored Stanice Foča, učestvovala je i Stanica Banja Luka – Speleospasilačke službe Republike Srpske. Na pomenutoj obuci rađeno je: Pružanje prve pomoći, bezbejdno prebacivanje unesrećenog u nosila, sredstva veze, organizovanje akcija spasavanja, izrada sistema za spasavanje, horizontalni i vertikalni transport, prelazak iz horizontalnog u vertikalni transport, i ostale tehnike.

Speleospasilačka služba Stanica Foča, ovim putem se zahvaljuje sponzorima bez kojih ne bi bili u mogućnosti učestvovati na gore navedenoj obuci:  Rafting kamp „TRIO LUX RESORT“, Rafting kamp „ENCIJAN“, Pekara „CROISSANT“ Foča, PViK „Izvor“, Srevis „KULA“, Picerija „MOZART“, STR „NOVO“, Dobrovoljno vatrogasno društvo Foča.

Izvor: SD “Ursus Spelaeus” Foča