Snežana Marković: Reprezentacija pokazala u Švedskoj da zaslužuje veću podršku saveza i države

Nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Švedskoj, gdje je sa reprezenatcijom BiH ostvarila šest pobjeda i dva poraza, fočanska stonoteniserka Snežana Marković izjavila je Radio Foči da je to za nju bilo veliko i dragocjeno iskustvo.

Djevojke iz BiH zaustavljene su na korak od plasmana u drugu svjetsku diviziju- u odlučujućem meču poražene su od Indonezije tijesnim rezultatom 2:3.

Markovićeva kaže da je samo učešće na Svjetskom prvenstvu, a onda i način na koji su odigrale, za njih veliki uspjeh.

„Nakon četiri pobjede i jednog poraza u grupi, u doigravanju smo savladale prvo Gvatemalu sa 3:2, a zatim istim rezultatom i Portugal, koji je mnogo iskusniji od nas. U odlučujućem petom meču tog susreta uspjela sam da pobijedim njihovu drugu igračicu sa 3:0“, priča Markovićeva.

Za poraz od Indonezije, ona navodi da je nedostajalo samo malo više iskustva i sportske sreće.

„Na Svjetsko prvenstvo smo uspjele da otputujemo uz dosta teškoća, ali smo pokazale da vrijedimo i da možemo da se nosimo sa reprezentacijama koje mnogo više ulažu u stoni tenis. Nadamo se da će se i u našoj zemlji promijeniti odnos prema ovom sportu i da ćemo već na narednom prvenstvu uspjeti da izborimo plasman u drugu diviziju“, istakla je Markovićeva.

Ona je sa drugaricama iz reprezentacije stigla i da obiđe Halmstad u kome su se igrali mečevi.

„Švedska je mnogo lijepa zemlja. Uživali smo u šetnjama po plaži i obilasku grada“, rekla je osamnaestogodišnja Fočanka.

Izvor: Radio Foča