Saobraćaj Foča-Sarajevo odvija se jednom trakom – neophodno spriječiti nove odrone

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Kako nam je potvrđeno u preduzeću Srbinjeputevi zbog velike količine stijenskog materijala koji se juče obrušio  na kolovoz napravljeno je privremeno proširenje kako bi se uspostavio saobraćaj.

Tim inženjera iz Srbinjeputeva i Direkcije za puteve Republike Srpske upućeni su jutros na tu lokaciju kako bi se procijenilo šta će se dalje raditi sa ovim odronom, potvrđeno je u Srbinjeputevima. Pojasnili su da bi potpuno uklanjanje odrona bilo rizično:

„Stijene i zemlja koji su se već obrušili zadržavaju ostale napukle stijene koje bi takođe mogle pasti na kolovoz. Zbog toga će stručnjaci u toku dana procijeniti da li je na tom lokalitetu neophodno miniranje stijena kako bi se spriječili novi odroni, te svoje mišljenje uputiti Ministarstvu saobraćaja i veza RS  koje će donijeti odluku o sanaciji ovog dijela puta“, pojasnili su u preduzeću Srbinjeputevi.

Podsjećamo na istom mjestu, prije četiri godine desio se isti odron, ali tada nije rađeno miniranje stijena, već je obrušeno kamenje i stijene uklonila mehanizacija.

Izvor: Radio Foča