Sa pripremama krenuo i fočanski drugoligaš

Startovala i Sutjeska

Na pomoćnom igralištu FK Sutjeske u Donjem Polju, šef stručnog štaba Duško Rašević izvršio je prozivku i sa pripremama za proljećni deo prvenstva krenuli su i fočanski fudbaleri. Na prvom ovosezonskom okupljanju pojavilo se 19 fudbalera, trojica su opravdali izostanak. Sve igrače i članove stručnog štaba je pozdravio predsjednik kluba Radenko Vasijlević, poželio im uspješan rad u pripremnom procesu kao i dobre rezultate u proljećnoj sezoni na drugoligaškom Istoku RS.

– Evo nakon skoro tri mjeseca pauze igrači su se okupili i predstoji nam četrdesetak dana rada u pripremnom procesu. Već sam odziv na prozivku i prvi trening pokazuje da su naši fudbaleri spremni da izdrže sve zadatke koje će pred njih postaviti stručni štab. Kompletne pripreme ćemo obaviti u Foči gdje imamo odgovarajuće uslove, uglavnom na pomoćnom i glavnom terenu, u teretani i sportskoj dvorani. Vjerujemo i da će nam vremenske prilike ići na ruku, a mi iz Uprave ćemo se potruditi da obezbjedimo sve ostalo što prati rad ekipe u ovom period – istakao je Vasiljević.

U odnosu na jesenji dio sezone bilo je i određenih promjena u ekipi. Plan i ciljevi kluba su jasni.

–  Od igrača koji su bili standardni u prvom dijelu prvenstva nema Eleza i golmana Šehovca, oni će vjerovatno dobiti papire i potražiti novi klub. U ekipu se vratio mladi defanzivac Đorđe Milutinović, koji je u proteklom periodu nastupao za junoiore banjalučkog Borca, iz federalnog drugoligaša Azota ekipi je pristupio vezni fudbaler Mujo Gabela. Narednih dana treba da se priključi i naš golman Adrijan Milanović koji radi privatnih obaveza nije nastupao u prvom dijelu prvenstva. U pregovorima smo sa još nekoliko mlađih igrača iz okruženja, a njihov angažman biće poznat za par dana kada će se i priključiti treninzima. Šef stručnog štaba Duško Rašević je planirao da odigramo pet, šest kontrolnih susreta, a protivnici će se uskoro znati. Cilj je jasan, želimo da pripremimo ovu mladu ekipu koja je najmlađa u ligi gdje se takmičimo, da uspješno okonča ovo prvenstvo, a već u narednoj sezoni 2020/2021 da izborimo povratak u elitnu ligu RS. Prevaziđeni su problemi blokade računa, poreskog duga, ispadanja iz Prve lige RS, nastavljamo raditi punom parom kako bi se Sutjeska vratila tamo gdje joj je realno mjesto, u prvoligaški karavan RS – zaključio je predsjednik Sutjeske, Radenko Vasijlević.

I mladi u pripremnom procesu

Poznato je da se u Sutjesci velika pažnja posvećuje radu sa mlađim selekcijama. Tako su i svi omladinski pogoni uporedo sa seniorskim timom počeli sa pripremama za nastupajuću sezonu. Juniori i kadeti Sutjeske se takmiče u Omladinskoj ligi BiH i očekuje se da u proljećnim okršajima ostvare što bolje rezultate. To isto se očekuje i od pioniria koji su članovi Kvalitetne omladinske lige BiH, to je još jedna potvrda da je Foča nepresušni izvor fudbalskih talenata.

Autor: S.Vukašinović