Rastimo uz ples: Mališani i majke uživali uz pjesmu i igru

Dječiji vrtić Čika Jova Zmaj i ove godine uključio se u veliku plesnu prodociu obilježavajući Međunarodni dan djeteta manifestacijom „Rastimo uz ples“.

I ove godine na podijumu  Gradske dvorane u Foči igrale su se igre iz brojnih svjetskih zemalja poput Rusije, Kine, Norveške, Austrije, ali i Crne Gore, a mališani svih uzrasnih vrtićkih grupa sa oduševljenjem su prihvatili pjesmu i igru. Na manifestaciji su učestvovali i polaznici programa Priprema djece pred polazak u školu, kao i najmlađi učenici Osnovne škole Sveti Sava.

Među mališanima svoju plesnu koreografiju imale su i majke, koje su se protekla dva mjeseca vrijedno pripremale za ovaj nastup, a igrom i plesom najviše su  oduševljeni mališani, jer su proslavili svoj dan, Međunarodni dan djeteta.

Dječiji vrtić Čika Jova Zmaj već peti put sprovodi  manifestaciju „Rastimo uz ples“ čiji je organizator Dječija plesna asocijacija Beograd. Iste koreografije djeca plešu u brojnim gradovima, a igraju se igre iz zemalja Evrope i svijeta.  Cilj je što više mališana uključiti u plesne aktivnosti, te da ples konačno postane dostupan svakom djetetu.

Direktor Dječijeg vrtića Čika Jova Zmaj Slađana Vladičić ističe da je najvažnije da su djeca prihvatila igru i da su se lijepo zabavljali:

„Danas se obilježava međunarodni dan djeteta i taj dan uvijek proslavljamo uz igru, pjesmu i ples. Ova manifestacija podrazumijeva zabavu i večeras su svi uživali, to se vidi po dječijim osjmesima. Najbitnije je da djeca prihvate muziku onda i koraci idu mnogo lakše. Najveći problem je ako muzika djeci ne odgovara, a večerašwe koreografije rađene su u taktu koji je djeci prihvatljiv“.

Organizator manifestacije „Rastimo uz ples“ je Dječija plesna asocijacija Beograd, a svake godine u ovoj manifestaciji učestvuje više od 15.000 djece iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Izvor: Radio Foča