PU Foča: Zadržan visok trend rasvijetljenosti krivičnih djela

Policijska uprava Foča zadržala je u januaru povoljan bezbjednosni ambijent, tako da nije bilo težih krivičnih djela, istaknuto je na redovnoj konferenciji za medije.

Načelnik Policijske uprave Velimir Kostović rekao je da je u prvom mjesecu ove godine evidentirano 19 krivičnih djela, tri više u odnosu na januar 2017. godine, te da je zadržan uzlazni trend rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršioccu.

„Ukupna rasvijetljenost krivičnih djela je 90 procenata, a po nepoznatom izvršiocu 72 odsto“, rekao je Kostović.

Od ukupnog broja krivičnih djela, 15 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, a četiri iz oblasti privrednog kriminaliteta.

„U oblasti privrednog kriminaliteta, podnijeli smo četiri izvještaja za četiri krivična djela protiv pet lica, koja su za posljedicu imala prtivpravnu imovinsku korist u iznosu od 48. 000, dok je pričinjena materijalna šteta od 525.000 KM“, naveo je Kostović.

Zabilježeno je i 11 narušavanja javnog reda i mira, dva više u odnosu na januar 2017, a na putevima se dogodilo osam saobraćajnih nezgoda, čak devet manje u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

„Jedna nezgoda je sa lakšim tjelesnih povredama, a sedam sa manjom materijalnom štetom“, dodao je Kostović.

On je naveo da je policija obezbjeđivala veliki broj javnih skupova tokom novogodišnjih i božićnih praznika, koji su protekli mirno i dostojanstveno.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović naveo je da je u Foči evidentirano devet krivičnih djela, u Novom Goraždu pet, dva u Višegradu, te u Rudom, Kalinoviku i Čajniču po jedno.

„Sedam krivičnih djela je izvršeno od strane nepoznatih izvršilaca, a pet smo uspjeli da rasvijetlimo“, rekao je Tomović.

On je nepomenuo da je u Višegradu u januaru podnesen izvještaj protiv lica S.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi, čime je opštini Višegrad pričinjena materijalna šteta od pola miliona maraka.

Izvor: Radio Foča