Prvo gostovanje Omladinskog pozorišta Gacko u Foči sa nagrađenom predstavom

Glumci Omladinskog pozorišta Gacko izvešće u četvrtak, 17. maja u Gradskom pozorištu Foča predstavu „Romeo i Julija sa srećnim krajem“, rađenu po tekstu Efraima Kišona  i režiji Željka Miloševića.

Predstava je rađena prema drami „Da li je to bila ševa?“, komadu koji omogućava drugačiji pogled na najpoznatiju ljubavnu priču o Romeu i Juliji, 30 godina pošto su preživjeli i ostvarili svoju ljubav. U Kišonovoj satiričnoj priči, više godina kasnije poznati ljubavni par zatičemo u braku iz koga je davno iščezla  romantična zaljubljenost, a zamijenili je rutina i nezadovoljstvo lošim životom.

„U našoj insenaciji Romeo i Julija kubure sa novcem, ali i sa dvoje maloljetne djece, posvađanim roditeljima, dadiljom i časnom sestrom, pa i nekim današnjim, ovovremenskim likovima kao što su pripovjedač i šaptač pozorišta u kome se igra ovaj komad i za koje su sudbinski vezani. Ni sam Šekspir koga prizivaju u pomoć i mole za novo, neko „bolje“ pisanje i svjetliju budućnost,  nije Vilijam već Vilhelmina“, pojašnjava režiser Željko Milošević. Dodaje da glumačku ekipu čine srednjoškolci, te da je Omladinsko pozorište Gacko, iako postoji tek od decembra prošle godine, upravo sa ovom postavkom i predstavom pobralo značajna priznanja. Naime, na ovogodišnjem Festivalu srednjoškolskog i omladinskog pozorišnog stvaralaštva u Konjicu izvođenjem ove predstave osvojili su prvo mesto, dok je za najbolju glumicu proglašena Ana Pješčić koja u predstavi igra ulogu Julije. Nagrađene su i Ivana Dostinić i Marina Janjić za partnersku igru, dok je Andrej Šojić dobio specijalnu nagradu stručnog žirija za glumačko ostvarenje.

U predstavi igraju i Rastko Stojanović, Marija Bjelogrlić, Anastasija Stajić, Ljiljana Zelenović, Ivana Sudžum i Maja Milović.

Predstava počinje u 20 časova, a ulaz je slobodan. Dobrodošli!