Prodajna izložba rukotvorina učenika OŠ “Sveti Sava”

U fočanskoj OŠ „Sveti Sava“ održana je Zimska prodajna izložba učeničkih radova nastalih kako na redovnoj nastavi, tako i na brojnim školskim sekcijama.

Izložbu je organizovala Učenička zadruga „Mladost“, koja na ovaj način prikuplja novac za plaćanje ekskurzije učenicima, čiji roditelji to nisu u mogućnosti da obezbijede, ali i za nabavku školskog materijala ili za neke manje popravke u školskim prostorijama.

Fočaci su i ovaj put imali priliku da po izuzetno povoljnim cijenama kupe neki originalan novogodišnji ili božićni poklon, koji su uradile vrijedne ruke učenika.

„Napravili smo razne svijeće i čestitke, a imamo i srcad sa slatkišima. Zadovoljni smo prodajom“, rekla je Jelena Palangetić, učenica sedmog razreda područnog odjeljenja u Miljevini.

Koordinator Učeničke zadruge „Mladost“, nastavnik srpskog jezika Duško Krsmanović kaže da je ova izložba prerasla u tradiciju.

„Svake godine povodom praznika učenici se dogovore da građanima pokažu ono što rade tokom polugodišta. Ovo im je jedna od omiljenih aktivnosti, jer se osjećaju bitnim i važnim da ponude ono što sami proizvode, da osjete zadovoljstvo da mogu zaraditi svojim radom, mnogo toga nauče“, kaže Krsmanović.

On je naveo da će ove godine dio zarade biti iskorišćen za obnovu bibliotečkog fonda školske biblioteke lektirama koje nedostaju i onima koje su u lošem stanju.

Izvor: Radio Foča