Poraz košarkaša u Bijeljini, karatisti odlični u Čačku

Košarkaši Sutjeske poraženi su na gostovanju u Bijeljini od domaće Budućnosti 83:68 u 10. kolu Prve lige Republike Srpske.

Po čertvrtinama je bilo 25:22, 23:13, 16:22, 19:11.

Najefikasniji igrač utakmice bio je centar Sutjeske Mrđan Mrković, koji je ubacio 27 poena.

Budućnost su do pobjede predvodili Luka Jovanović sa 24 i Miljan Sarić sa 16 poena.

U poraženom sastavu, izuzev Mrkovića, niko nije zabilježio dvocifren učinak, a najbliži su mu bili Petar Drakul i Nikola Stanković sa po devet poena.

Sutjesci je ovo deveti poraz iz deset mečeva i sa svega jednom pobjedom nalazi se na dnu tabele, tačnije na diobi zadnja dva mjesta sa višegradskom Vardom koja ima isti učinak.

Upravo će se ove dvije ekipe sastati u Foči u narednom, 11. kolu.

Odbojka: Djevojke Maglića polusezonu završile porazom

Za razliku od muške ekipe, ženski tim Odbojkaškog kluba Maglić imao je polusezonu za zaborav. U posljednjem jesenjem kolu Premijer lige BiH djevojke iz Foče poražene su u Banjaluci od Inove 3:0 u setovima.

Fočanke na zimsku pauzu odlaze sa svega tri boda. Na posljednjem su, desetom, mjestu sa slabim izgledima da mogu izboriti opstanak.

U ligaškom dijelu, prije plej-ofa, ostalo je da se, nakon malog odmora u januaru, odigra još pet kola.

Uspjeh karatista na turniru u Čačku

Fočanski karatisti imali su uspješan nastup na 19. karate turniru “Čačanski pobednik“.

Članovi Ljubišnje osvojili su deset medalja, od čega devet zlatnih i jednu srebrnu, dok je Nipon nastupio sa jednim takmičarem koji se domogao dvije zlatne medalje.

Na ovom tradicionalnom turniru, koji je juče održan u Čačku pod okriljem Karate federacije Srbije, nastupilo je 30 klubova sa blizu 300 takmičara.

Za Ljubišnju su zlatne medalje u katama osvojili Nikola Arsić, Katarina Pavlović, ekipa kadeta u sastavu Stefan Pejović, Miloš Rašević i Milovan Kovač, te u posebnoj konkurenciji osoba sa teškoćama u razvoju Goran Kovačević.

Zlato u borbama iz Čačka su donijeli Milovan Kovač, Miloš Rašević, Lena Toroman, Aleksa Živanović u pojedinačnoj konkurenciji, i ekipa kadeta u sastavu Stefan Pejović, Miloš Rašević i Milovan Kovač.

Jedino srebro za tim iz Foče osvojio je Stefan Pejović u borbama pojedinačno.

Predstavnika na turniru u Čačku imao je i Karate klub Nipon iz Foče. Valentina Vuković je za Nipon osvojila dvije zlatne medalje na ovom takmičenju.

Bila je najbolja u borbama u dvije kategorije kadeta, do 54 kilograma i preko 54 kilograma.

Izvor: Radio Foča