Polugodišnji posao za osmoro mladih

Osmoro mladih iz Foče od 18 do 35 godina iz socijalno osjetljivih kategorija i ove godine dobiće svoje prvo šestomjesečno zaposlenje i na taj način steći radna iskustva. Rezultat je to memoranduma o nastavku realizacije projekta “Pomoć za samopomoć” koji su danas potpisali načelnik opštine Foča Radisav Mašić i predstavnici sarajevskog Udruženja “Progres”.

Opština Foča već šestu godinu u saradnji sa Udruženjem “Progres” sprovodi ovaj projekat, čiji je cilj da se mladima omogući što veća konkurentnost na tržištu rada.

Osim što dobiju priliku da steknu prve radne vještine, mladi imaju mogućnost da nakon pola godine ostanu u radnom odnosu kod poslodavaca.

-U saradnji sa našim partnerima i ove godine od 1.maja zaposlićemo na šest mjeseci osmoro mladih iz socijalno osjetljivih kategorija i nastojati da njihovi poslodavci steknu povjerenje u njih i da oni ostanu u stalnom radnom odnosu-rekao je Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

Polovinu sredstava u ovom projektu obezbjeđuje  opština, a drugu polovinu Udruženje „Progres“ iz Sarajeva, dok je uplata doprinosa obaveza poslodavaca.

Do sada je kroz ovaj program, koji se sprovodi  u još devet opština u BiH uz podršku njemačke fondacije „Krila nade“, prošlo 40 mladih Fočaka, od kojih je 60 odsto ostalo u radnom odnosu.

Izvor: Radio Foča