Poklonom sa grčkih Meteora maturanti zahvalili načelniku opštine

Pet maturanata Srednjoškolskog centra Foča, kojima je lokalna uprava finansirala troškove osmodnevne ekskurzije u Grčku, posjetili su danas načelnika opštine Radisava Mašića i izrazili zahvalnost na pomoći i podršci koju im je pružio.

Maturanti su načelniku uručili simboličan poklon koji su mu donijeli sa grčkih Meteora, ikone Svetog Save i Presvete Bogorodice.

Fočanski maturanti na ekskurziji u Grčkoj boravili su u Solunu, Paraliji, Atini, Peloponezu, Delfima, Meteorima, gdje su obišli brojne kulturno-istorijske znamenitosti i atraktivne turističke destinacije upoznavajući se sa bogatom grčkom kulturom, tradicijom i istorijom.

Osim lijepih utisaka koje su ponijeli iz zemlje Olimpijskih igara, prirodnih fenomena, čudesnih hramova i bogova, srednjoškolci nisu zaboravili da se simboličnim poklonom oduže načelniku opštine.

-Na ovaj način smo izrazili zahvalnost u svoje, ali u ime cijele škole i pokazali da nam to mnogo znači što nam je načelnik pomogao-rekla je maturantkinja Ivana Krunić.

U lokalnoj upravi smatraju da je podrška maturantima primjer solidarnosti sa onima kojima je pomoć potrebna.

-Zaista me ganuo ovaj lijepi gest učenika, jer vidim da imaju tu vrstu osjećaja da se zahvale za mali gest pažnje koji smo im pružili, a lično smatram da djeci treba omogućiti da putuju i da nikoga ne treba razdvajati-smatra Radisav Mašić, načelnik opštine.

Pet maturanata, odlikaša i istaknutih učenika, ističu da im je želja da se nakon fakultetskog školovanja vrate i nastave da doprinose svojoj lokalnoj zajednici.

Izvor: Radio Foča