Počinje sanacija kotlovnice u školi u Miljevini

Osnovna škola „Sveti Sava“ iskoristila je ljetnji raspust za sanaciju prostorija kako bi se nastava u novoj školskoj godini odvijala nesmetano  a boravak učenika u školi bio što prijatniji.

Nakon dugo godina u područnoj školi „Sveti Sava“ u Miljevini biće riješen problem grijanja. Uskoro će početi radovi na sanaciji kotlovnice, koja je u lošem stanju, za šta je, iz fonda predsjednika Republike Srpske,  izdvojeno 20.000 maraka, rekla je direktor škole Jelena Čančar:

„Prošlu školsku godinu jedva smo izdržali sa starom kotlovnicom, koja je napravljena kada i škola. Ovom sanacijom sigurno ćemo popraviti grijanje u školi u Miljevini“.

Od ove školske godine učenicima  Osnovne škole  „Sveti Sava“ biće rastrećena školska torba. Projektom „Za lakšu đačku torbu“ Ministarstva porodice, omladine i sporta škola je za sve učenike obezbijedila ormare za odlaganje sportske opreme za nastavu fizičke kulture, koju će ubuduće moći ostavljati u školi, što će djelimično riješiti problem teških đačkih torbi, dodaje Čančareva:

„Njihova oprema biće na sigurnom, pod ključem, i to će značajno olakšati njihove torbe. Svi učenici od drugog do devetog razreda će imati svoj ormarić u fiskulturnoj sali“.

Ove školske godine, nastavu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ pohađa 677 učenika, od čega u centralnoj školi 613, u Miljevini 55, te u Dragočavi devet.

Izvor: Radio Foča